Primátori veľkých miest na Ukrajine sa vzbúrili proti Volodymyrovi Zelenskému
06 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Vojna pokračuje! Miliardy medzinárodnej pomoci sa prilievajú na Ukrajinu. Medzi centrálnou vládou a miestnymi lídrami sa objavujú trhliny. Primátori veľkých miest na Ukrajine sa vzbúrili proti Volodymyrovi Zelenskému. Ten obvinil Európsku úniu, že umelo zadržiava makrofinančnú pomoc Kyjevu vo výške 8 miliárd, čo je podľa neho trestný čin, alebo omyl.

Ukrajinský prezident svojvoľne rozhoduje o získanej finančnej podpore od západných mocností a navyše, prakticky v celej krajine zaviedol vojenskú diktatúru, čo znamená, že rôzne vojenské orgány rozhodujú o veciach, ktoré predtým patrili civilným organizáciám a riadia sa pokynmi, ktoré pochádzajú priamo z Kyjeva, píše podľa denníka Origo, The Washington Post.

Ukrajinskí starostovia sa búria!

„Ukrajinskí starostovia sa obávajú, že Zelenskyj upustí od svojho predchádzajúceho sľubu o decentralizácii moci. Kyjev chce podľa nich za každú cenu kontrolovať všetky odvetvia rozhodovania, rozhoduje o rozdeľovaní financií, pričom vláda zámerne oslabuje svojich politických oponentov,“ píše Origo podľa denníka Lenta.

„Napätie vytvára aj to, že armáda bola vo všetkých ohľadoch postavená nad civilné rozhodovacie orgány a vojenská správa dostáva finančné zdroje priamo z Kyjeva, teda slúžia Zelenského politickým cieľom,“ píše Origo.

„Zástupca ruských orgánov činných v trestnom konaní uviedol tiež, že k rozkolu došlo aj v Bezpečnostnej službe Ukrajiny (SBU). Podľa informácií získaných od ukrajinských dôstojníkov vznikol spor medzi zamestnancami, ktorí utiekli pred ruskou armádou, a tými, ktorí sa zastávajú „čistoty radov.“ Tí, ktorí utiekli z území kontrolovaných Ruskom, sú obvinení zo straty utajovaných dokumentov, čím sa mali dopustiť vlastizrady,“ píše Origo.  

Nepáči sa mu (VIDEO)
Zelenský komentoval správu o zločinoch ozbrojených síl Ukrajiny. Ukrajinský prezident kritizoval mimovládnu ľudskoprávnu organizáciu Amnesty International za zverejnenú správu o zločinoch ozbrojených síl Ukrajiny. Vinní sú iní Vo videoposolstve... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Milan Laca

Volodymyr Zelenskyj obviňuje Európsku úniu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil Európsku úniu , že umelo zdržiavala makrofinančnú pomoc Kyjevu vo výške 8 miliárd eur. Uviedol to vo video správe zverejnenej na Telegrame .

Poznamenal, že „každý deň a rôznymi spôsobmi“ niektorým európskym kolegom pripomína, že nemôžu urobiť z ukrajinských dôchodcov, učiteľov a iných občanov, ktorí sú závislí od platieb z rozpočtu, rukojemníkov ich nerozhodnosti alebo byrokracie“.
„A takéto umelé zdržiavanie makrofinančnej pomoci pre náš štát je buď trestný čin, alebo omyl. A ťažko povedať, čo je horšie,“ dodal.

Orbán v Dallase: Kresťanský politik nemôže byť rasista!
Maďarský premiér Viktor Orbán sa vo štvrtok zúčastnil Konzervatívnej politickej akčnej konferencii (CPAC) v americkom štáte Texas. Tu vystúpil aj s prejavom, v ktorom skonštatoval, že Západ je uzavretý v "strete civilizácií", informuje portál... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik