Slovensko aj v piatok popoludní potrápia na mnohých miestach horúčavy
05 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Slovensko aj v piatok popoludní potrápia na mnohých miestach horúčavy. Na väčšine územia sa môže teplota vyšplhať na 35 až 37 stupňov Celzia, v severnejších okresoch na 33 až 34 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami platia pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a tiež pre väčšinu územia Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja. Teplota tam môže popoludní vystúpiť na 35 až 36 stupňov Celzia.
Výstrahy prvého stupňa vydali meteorológovia pre väčšinu územia Žilinského a Prešovského kraja a tiež niektoré okresy Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja. Teplota tam môže dosiahnuť miestami 33 až 34 stupňov Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," pripomína SHMÚ.
Výstrahy platia predbežne od 14.00 do 18.00 h.

Veronika Remišová má "zarobené" na veľký problém. Vraj KLAME!
V týchto dňoch sa má Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI SR) sťahovať do nových priestorov v širšom centre Bratislavy, ktoré na dnešnej tlačovej besede strany Hlas-SD, Richard Raši, nazval exkluzívnymi. Indície... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Eka Balašková