Veronika Remišová má "zarobené" na veľký problém. Vraj KLAME!
04 | 08 | 2022 I Eka Balašková

V týchto dňoch sa má Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI SR) sťahovať do nových priestorov v širšom centre Bratislavy, ktoré na dnešnej tlačovej besede strany Hlas-SD, Richard Raši, nazval exkluzívnymi. 

Indície netransparentnosti

"Ponuku na prenájom podal len jeden uchádzač. Ministerka Remišová pri schvaľovaní návrhu prenájmu klamala verejnosť, ale aj koaličných partnerov. Prenajaté výmery sú výrazne vyššie, ako potreby jej ministerstva," menuje Raši dôvody, pre ktoré je možné konanie ministerky Remišovej považovať za klientelizmus. 

Jeden uchádzač

"Oslovených bolo dvanásť firiem. Šesť nereagovalo vôbec - uznali, že podmienky MIRRI sa zjavne splniť nedá, traja to rovno deklarovali, jeden bol vyhodený a ostali dvaja z tej istej developerskej skupiny," vysvetľuje Raši: "Zadanie mohla splniť len jediná developerská skupina." Vzhľadom na to, že ministerka si dala urobiť ešte pred súťažou analýzu, z ktorej vyplýva, že ministerkou nastavené podmienky súťaže vedel v Bratislave splniť len jeden uchádzač.

Heredoš: Konečne to začalo, opičie kiahne útočia!
Miroslav Heredoš, kandidát na post primátora mesta Bratislava sa na Facebooku priznal a odľahlo mu! Prišlo totiž to, čo sa už nejaký čas čakalo - opičie kiahne naberajú na intenzite. Zatiaľ len v New Yorku, ale vieme, ako sa šíria epidémie. Alebo... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Naozaj klamala vlastnej vláde?

"Od začiatku deklarovala, že oproti súčasnosti sa dá v desaťročnom horizonte usporiť 7 miliónov eur. Musím povedať, že pani ministerka nie že neušetrí," konštatuje Raši, "ale ministerstvo zaplatí za prenájom o 7-9 miliónov eur viac za tých desať rokov, ako by platilo doteraz." Vysvetlil, že súťaž sa robila v čase, kedy bola veľká neistota vo výcoji cien prenájmov. Navyše sa prešlo na prácu z domu a mnohé firmy zistili, že toľko priestorov nepotrebujú.

Potrebuje MIRRI také rozľahlé priestory?

Remišovej ministerstvo si nechalo urobiť štúdiu uskutočniteľnosti, podľa ktorej je v jeho organizáciách do 900 zamestnancov. "V novom sídle ich má robiť až 1083. Európskym štandardom je 10-15 metrov štvorcových na pracovníka. V nových priestoroch bude 22,5 m2 na pracovníka. Taký luxus nemá ani žiadna z nadnárodných spoločností," upozorňuje Richard Raši. 

Vláda bez SaS? Prvé možnosti už sú na svete!
Koalíčná kríza, v ktorej SaS podmieňuje svoje zotrvanie vo vláde, sa s postupom času dostáva do závozu - nič nenasvedčuje tomu, že Igor Matovič (OľaNO) by na poste ministra financií mal skončiť. Napriek tomu by sa vláda rozpadnúť nemusela a vládne... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik