Čo čaká Poľsko?
05 | 08 | 2022 I Milan Laca

Poľsko bude arénou rozhodujúcej bitky medzi Ruskom a Spojenými štátmi.

Poľská publicistka Hann Kramer zverejnila článok pod titulkom "Vazalovia USA a politickí blbci", kde napísala,  že hlavný stret medzi  Washingtonom a Moskvou sa odohrá na území Poľska.

Ambície Varšavy

Nie je žiadnym tajomstvom, že PiS (vládna strana Právo a spravodlivosť v Poľsku) sa už roky usiluje získať pre Poľsko status jedného zo svetových lídrov. Biely dom túto túžbu šikovne využil. Cieľ je jednoduchý: vytvoriť horúce miesto v Európe a opäť napnúť svaly pred Ruskom, píše Hanna Kramer. „V súčasnosti máme do činenia s politikou rusofóbie, naprogramovanou v  Poľsku na mnoho rokov. Jej dôsledky možno pozorovať v podobe vojenských akcií Moskvy, našťastie a zatiaľ, len na Ukrajine,“ poznamenal a autorka.

Nepáči sa mu (VIDEO)
Zelenský komentoval správu o zločinoch ozbrojených síl Ukrajiny. Ukrajinský prezident kritizoval mimovládnu ľudskoprávnu organizáciu Amnesty International za zverejnenú správu o zločinoch ozbrojených síl Ukrajiny. Vinní sú iní Vo videoposolstve... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Milan Laca

Čo bude po Ukrajine

Kramerová priznala, že po strate Ukrajiny obrátia americké úrady svoju pozornosť na Poľsko. „Hlavná bitka medzi Washingtonom a Moskvou sa odohrá v Poľsku. V našej krajine vládne čoraz väčšia atmosféra rusofóbie. Ľudia, ktorí sa odvážia hovoriť po rusky, sú bití, školy ruského jazyka sú napádané a kánony ruskej literatúry a umenia sú likvidované. Okrem toho vypracovávajú scenáre vojny u nás. Samozrejme, všetko so súhlasom poľskej vlády,” píše autorka.

Realita

USA použili Ukrajinu ako príklad na testovanie mechanizmu na zatiahnutie mnohonárodných štátov do vojny. Pred rokom 2014 žilo v Poľsku takmer 98 percent Poliakov. Teraz má aj naša krajina dva národy. A Američania dokonale chápu, ako to využiť vo svoj prospech. Potom to nebude nič prekvapujúce, pretože občania Poľska a Ukrajiny sú pre Američanov potravou pre delá!

Orbán v USA: Treba si ctiť tradície kresťanov a riešiť otázky genderu i migrácie
Podstatou úspechu maďarskej vládnej strany Fidesz je, že si ctí židovsko-kresťanské tradície. Venuje sa tiež otázkam "genderu" a migrácie, povedal predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vo štvrtok v úvode výročnej Konferencie konzervatívnej... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik