Odkaz Le Penovej do Bruselu: Skončite s tým, škodí to len Európanom!
05 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Francúzska politička Marine Le Penová poslala euroúradníkom jasný odkaz. Podľa nej by si mali uvedomiť, že jediný, kto trpí sankciami "proti Rusku" je práve Európska únia a jej občania.

TB v parlamente

Le Penovú, ktorú označujú za političku s krajne pravicovým zmýšľaním, počas tlačovej besedy uviedla, že sankcie EÚ neslúžia žiadnemu účelu a preto by sa mali zrušiť. „V opačnom prípade bude Európa čeliť výpadku, najmä v súvislosti s dovozom ruského plynu. Tieto sankcie sú jednoducho zbytočné. Jediné, čo robia, je, že Európania trpia. A to sa, mimochodom, týka aj Francúzov," dodala.

O účinku na ruskú ekonomiku

„Človek by potreboval obrovskú dávku naivity, aby si neuvedomil, že na rozdiel od nafúknutých tvrdení našej vlády ruská ekonomika nie je na kolenách. Nie je na pokraji bankrotu," vyjadrila sa na tlačovke Le Penová, voči ktorej sa ohradila francúzska ministerka pre energetiku Agnes Pannier-Runacherová. Tá ich podľa Trendu označila za „mimoriadne nebezpečné" a „nezodpovedné".

Francúzko: Veľryba naďalej pláva v rieke Seina
Vo francúzskej rieke Seine bola spozorovaná veľryba beluha severná. Úrady teraz riešia, ako cicavca, ktorý patrí do studených arktických vôd zachrániť .Tvrdia, že zviera sa momentálne nachádza v blízkosti plavebnej komory vo Vernone, asi 70 km (43... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ministerka nesklamala

„Možno sa hrdí tým, že je najpatriotickejšia politička, ale v skutočnosti je prvá, ktorá je pripravená predať Francúzsko za tanier šošovice Rusku," povedala ministerka pre CNews. „Sme v krízovej situácii, ktorú sme nechceli, ale ktorá je teraz globálna - nie je špecifická len pre Európu. Musíme zostať jednotní a nesmieme sa vzdať princípov republiky a demokracie," uzavrela Pannier-Runacherová.

Zdroj: Trend

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik