Orbán v USA: Treba si ctiť tradície kresťanov a riešiť otázky genderu i migrácie
05 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Podstatou úspechu maďarskej vládnej strany Fidesz je, že si ctí židovsko-kresťanské tradície. Venuje sa tiež otázkam "genderu" a migrácie, povedal predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vo štvrtok v úvode výročnej Konferencie konzervatívnej politickej akcie (CPAC) v texaskom Dallase. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na priamy prenos premiérovho prejavu na webovej stránke maďarskej verejnoprávnej televízie M1.

"Sme 15-miliónový národ v strede Európy s unikátnym jazykom. Som staromódnym bojovníkom za slobodu a jediným protimigračným predsedom vlády v Európe." Týmito slovami sa predstavil Orbán v úvode prejavu nazvanom "Ako bojujeme".

Orbán varoval pred snahami progresívcov oddeliť západnú civilizáciu od kresťansko-židovských koreňov a podrobne vykreslil kroky svojej vlády v otázkach ochrany tradičnej rodiny, detí pred propagandou komunít LGBTQ, hraníc pred ilegálnymi migrantmi, či v oblasti udržiavania nízkych daní. "Maďarskí voliči hlasovali za hraničné zábrany a za ochranu detí," podčiarkol.

"Našou predstavou budúcnosti je, že globalisti môžu ísť do pekla! Ja som prišiel do Texasu. Neviem poradiť, čo by ste mali urobiť, avšak tvrdím, že dosiahnuť mier dokážu iba silní vodcovia. Potrebujeme silnú Ameriku so silným vodcom," konštatoval Orbán s poznámkou, že svet čaká odpoveď týkajúcu sa budúcnosti od Spojených štátov.

Čínske svaly (Video)
Čínske ozbrojené sily dokončili ostrú streľbu vo východnom Taiwanskom prielive. Raketové sily čínskych ozbrojených síl úplne splnili svoje úlohy počas živých výcvikových cvičení vo východnom Tajwanskom prielive, uviedlo vo vyhlásení na... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Milan Laca

Minister Naď usvedčený z vlastizrady?! Generál v tom má jasno
Expert na bezpečnostnú a obrannú politiku 40 rokov služby: OS SR, MO SR a GŠ Člen Republikovej rady hnutia Republika Generál Jozef Viktorín zničil jediným statusom ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO). Uviedol, že jeho kroky vedú k oslabeniu... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Ivan Mihale