Juraj Šeliga na rovinu! "Milí kolegovia, Vašim odchodom padá vláda. Bodka."
05 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Juraj Šeliga, bývalý podpredseda NR SR a podpredseda koaličnej strany Za ľudí poslúchol kolegov zo SaS, aby sa nebáli hovoriť na rovinu. Na sociálnej sieti si vôbec nebral servítku pred ústa. "

Milí kolegovia, Vašim odchodom padá vláda. Bodka. Samozrejme je možné, že ešte nejaký čas bude pokračovať, ale už nebude disponovať parlamentnou väčšinou.

SaSkárom hra nevyšla

“Tá hra o tom, že ja alebo Jana Žitňanská budeme spolupracovať s Tarabom a spol. a tým pádom sa nič nedeje a vy nepoložíte vládu, nevyšla. Je to jednoducho fakt, Vašim odchodom fakticky padá vláda," vyčíta poslanec liberálnym kolegom a pripomína im ich výrok, že štyria poslanci nikoho nezaujímajú. A dáva im za pravdu. "Sstojí to na Vás, lebo je Vás viac a bez Vás parlamentná väčšina nie je. Tak Vás chcem poprosiť, prestaňte nás používať ako figový list, aby ste mlžili, že vláda bez problémov pokračuje s ex poslancami ĽSNS,” pokračuje poslanec na sociálnej sieti.

Niekomu tu klapnú zuby naprázdno: Žilinka tento návrh nepodá
Hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan potvrdil informáciu, ktorú priniesla TV Markíza. Tá hovorí o tom, že GP Maroš Žilinka nepodá návrh na rozpustenie Kotlebovej ĽSNS. Repete sa teda nekoná Najvyšší súd sa návrhom na rozpustenie... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Povedzte mu to do očí!

”Nie na rokovaní za zavretými dverami, nie, ani Matovičovi ste to nepovedali do očí. Nech ho akokoľvek nemáte radi, bolo by to slušné," upozorňuje poslanec. Pritom chápe logiku SaSky, veď Matovič svojou "tvrdohlavosťou" nahneval okrem prezidentky a médií, mnoho ľudí.

"Ja sám som medzi nimi a vnímam tento problém, viackrát som o tom hovoril verejne. Nemám problém sa Igorovi postaviť verejne, no na rozdiel od Vás, som však predtým s ním absolvoval X rozhovorov,” píše poslanec a dodáva, že spolu hovorili aj o tejto téme. 

Matovič nechce odstúpiť

Šeliga rovnako nevnímal v OĽaNO snahu vymeniť ho. "Práve naopak, ak sa Vám podľa mňa niečo Vašimi spôsobmi podarilo, tak to bolo stmeliť OĽaNO, pretože spôsob, akým ste prestali chodiť na koaličnú radu, spôsob, ako ste im a nám všetkým cez média posielali odkazy a spôsob, ako verejne len tak vypovedáte koaličnú zmluvu ukázal, že ich zrejme považujete za nerovnocenných partnerov. Nuž ale dobre, Matovič má odstúpiť. S kým ste o tom rokovali?" Pýta sa Juraj Šeliga vo svojom statuse.

Lucia Ď. Nicholsonová: Uberte paru, novú stranu nezakladám!
Vo štvrtkovej tlači sa objavila informácia, že europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová pripravuje stranu, ktorá sa má uchádzať o voličské hlasy už v prípadných predčasných voľbách. Samu Ďuriš Nicholsonovú táto správa zaskočila a tak ju na svojej... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

To už je kampaň!

"Jedna tlačovka, “dva” rozhovory a potom je vybavené. Prepáčte, to nie je snaha o dohodu,” rozhorčuje sa Šeliga, ktorý sa otvorene pýta na politickú daň, ktorú je SaS ochotná zaplatiť pri toľkých požiadavkách. 

Šeliga dokonca tvrdí, že Sulík momentálne nevidí dôvod na svoje odstúpenie v prípade, že odstúpi Matovič. Ale možno práve to je to, čím by dosiahol práve Matovičov odchod. "Len sa pýtam. Keď už všetkým ide o Slovensko. Kto je ochotný robiť ústupky, a či vôbec? Plus, už keď hovorím na rovinu, odchodom Igora Matoviča z vlády jeho politickú moc neovplyvníte." hovorí poslanec priamo.

Povedal, čo je každému jasné

A síce, že podľa jeho názoru je celá súčasná kríza len osobný spor Matoviča a Sulíka a so žiaľom konštatuje, že ide o egá a nie o výzvy pre Slovensko. "Vašu požiadavku ste nepomenovali tak, že chcete ministerstvo financií do správy SaS. Chcete hlavu Matoviča… Nebolo by práve to riešenie? Ministerstvo financií," pripomína Šeliga s tým, že SaS samnohokrát vyjadrila, že Sulík by verejné financie spravoval lepšie.

"Oľano si môže zobrať iné Vaše ministerstvo, Igor Matovič môže pôsobiť inde. Viem, neštandardné, trúfalé, ale ak toto má udržať vládnu koalíciu, tak poďme do toho,” ponúka riešenia právnik Šeliga.

Učitelia, nehlásajte pravdu! Môžete byť potrestaní!
Bol 8. máj 2022 a stovky ľudí si chceli na Slavíne uctiť pamiatku vojakov, padlých v 2. svetovej vojne. Boli medzi nimi aj deti - bežná trieda zo základnej školy. Čo sa však dialo po tejto návšteve, tomu súdny človek ťažko uverí. Čo sa vlastne... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Pozýva k rokovaniu

“Vymenoval som viacero možností, čo sa dá robiť, kadiaľ by mohla ísť cesta, iste riešenia nie sú dokonalé. No chcem mať svedomie čisté, že skúšam robiť všetko čo viem, aby naša vláda nedopadla rovnako ako vláda Ivety Radičovej. Poďme preto rokovať a nie byť zakopaní v zákopoch. Požiadal som premiéra Hegera, aby zvolal oficiálne rokovanie zástupcov strán na úrovni a v rozsahu, v akom uzná on sám a začali sme oficiálne rokovania, ktoré zachránia túto vládu. Ešte stále máme šancu na dohodu,” uzatvára podpredseda Za ľudí.

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik