Na severnej diaľnici D1 usmrtil zásahový tím ŠOP SR zrazeného medveďa
04 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR usmrtil vo štvrtok na severnej diaľnici D1 medzi obcami Hybe a Liptovský Hrádok zrazeného medveďa. Podľa odboru komunikácie a propagácie ŠOP SR kontaktovala dopravná polícia zásahový tím, aby zraneného jedinca usmrtil priamo na mieste. Štvorročnú medvedicu s hmotnosťou 65 kilogramov odovzdali miestnemu poľovnému združeniu Hradská Hora.

"V posledných rokoch zaznamenávame na Slovensku výrazný nárast dopravnej mortality voľne žijúcich živočíchov. Aj dnešný prípad je dôkazom toho, že máme na našom území žalostný nedostatok tzv. zelených mostov, ekoduktov. Slovensko má v rámci celého územia vybudované iba tri takéto prechody, pričom diaľničné oplotenie nie je komplexným riešením," uviedol odbor komunikácie a propagácie ŠOP SR.

Veronika Remišová má "zarobené" na veľký problém. Vraj KLAME!
V týchto dňoch sa má Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI SR) sťahovať do nových priestorov v širšom centre Bratislavy, ktoré na dnešnej tlačovej besede strany Hlas-SD, Richard Raši, nazval exkluzívnymi. Indície... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik