D. Kramplová: Nie vojne, nie dodávkam zbraní!
10 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Predsedníčka krajskej organizácie SNS Dagmar Kramplová píše o falošnej politike USA v Európe.

Na svojej stránke na sociálnej sieti sa pýta, do čoho tlačia Európu a do čoho tlačili Ukrajinu.

Poďakovanie poľskej vláde

"Chcem a musím sa poďakovať poľskej vláde za mimoriadne odvážny krok, za ktorým je viditeľná jednoznačná snaha o ochranu Európy pred eskaláciou súčasného konfliktu." D. Kramplová svoje poďakovanie aj vysvetľuje: "Ako všetci vieme, USA tlačia na Poľsko, ale aj na Slovensko, Rumunsko a Bulharsko, aby dodali Ukrajine svoje lietadlá MIG. Všetci, vrátane USA, si pritom uvedomujú, že toto nie je vôbec dobrý nápad a takáto dodávka hrozí zase len ďalšou eskaláciou a potenciálne zatiahnutím týchto krajín do konfliktu. Tlaky na tieto štáty zo strany USA sú však zdá sa enormné!"

Návrh poľskej vlády

"V tejto situácii poľská vláda včera navrhla, že lietadlá daruje USA a USA nech si s nimi spravia čo chcú. A aká bola reakcia USA na tento návrh? Hovorca ministerstva obrany USA John Kirby podľa CNN uviedol, že návrh je príliš riskantný, keďže USA a NATO sa snažia vyhnúť priamemu konfliktu medzi alianciou a Ruskom." Hovorí ďalej Dagmar Kramplová.

E. Kaliňák: My nemáme šíriť nenávisť? Veď zoznamy píše koalícia!
Erik Kaliňák v kútiku duše veril, že vojna na Ukrajine so všetkými svojimi hrôzami prinesie aj príležitosť zjednotiť hlboko rozpoltenú slovenskú spoločnosť. "Potreba mieru a pomoci núdznym mali potenciál byť hodnotami na zhodu," tvrdí vo videu na... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Ako toto chápať...?

"No vážení, tak na toto už neviem, čo mám povedať. Vláda USA tlačí európske štáty do niečoho, čo sama pre seba považuje za riziko? To akože my, v strednej Európe, čo za vypuknutie tohto konfliktu ale absolútne nemôžeme, máme namiesto nich riskovať jeho ďalšie rozširovanie? Je toto vôbec normálne?" Nechápe krajská predsedníčka SNS: "Toto je jedna hanba, čo vláda USA predvádza. Ak dnes tlačia strednú Európu do takýchto rizikových a nebezpečných krokov, tak by ma vôbec neprekvapilo, ak by do podobných vecí nútili pred pár týždňami a mesiacmi aj Ukrajinu, ktorá na túto nešťastnú politiku dnes najviac dopláca."

Jednoznačne - NIE vojne

"Zopakujem teda to, čo hovorím stále - nie vojne, nie dodávaniu zbraní, lebo práve nekontrolované dodávanie zbraní bolo koreňom problému a problém nerieši, ale problém prehlbuje! Riešením je rokovanie a vyrokovanie takej dohody, ktorá zaručí bezpečnosť všetkým!" Volá po skončení nezmyselného konfliktu D. Kramplová.

Košičania, pripravte si na cestách pevné nervy!
Slanecká cesta je v Košiciach jednou z najvyťaženejších komunikácií. V najbližších dňoch sa preto treba pripraviť na rozsiahle obmedzenia. Idú ju totiž rozširovať a modernizovať, informuje Korzár Košice. Pracuje sa od októbra Tieto práce na cca... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Eka Balašková

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik