Košičania, pripravte si na cestách pevné nervy!
10 | 03 | 2022 I Eka Balašková

Slanecká cesta je v Košiciach jednou z najvyťaženejších komunikácií. V najbližších dňoch sa preto treba pripraviť na rozsiahle obmedzenia.

Idú ju totiž rozširovať a modernizovať, informuje Korzár Košice.

Pracuje sa od októbra

Tieto práce na cca 2,3 km dlhom úseku dopravu veľmi neovplyvnili, píše Korzár. Úsek prechádza sídliskom Nad jazerom. Aktuálne však začína fáza, v ktorej zrekonštruujú samotné teleso cesty. Rozširovať sa bude pravá strana v smere z mesta. To spôsobí, že doprava bude presunutá na stranu cesty bližšiu k sídlisku. 

Nitra - v okolí automobilky vyrastú nové nájomné byty
V okolí automobilky Jaguar-LandRover v Nitre vyrastú nové nájomné byty. V okruhu dva kilometre má pribudnúť bývanie pre tisíc ľudí, informuje televízia Ta3. Dochádzanie do práce Otázka mobility pracovnej sily je pre Jaguar-LandRover kľúčová pre... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | Eka Balašková

Až do konca roka

V súvislosti s touto opravou mesto spúšťa webový portál, na ktorom košičania nájdu všetky organizačné zmeny dopravy spôsobené touto rekonštrukciou. Táto fáza potrvá od 12. marca do konca tohto roka. „Potom bude doprava presmerovaná na novovybudované jazdné pruhy a začne sa s rekonštrukciou východnej časti Slaneckej cesty,“ uvádza mestský portál. Rekonštrukciu v hodnote 12 miliónov eur plánujú dokončiť v auguste 2023.

Zúženie vozovky, ale aj obmedzená rýchlosť.

Autorom dopravného projektu je Pavel Titl. On zvrerejnil aj zoznam zmien. „Rozšírenie Slaneckej cesty je z pohľadu dočasného dopravného značenia najnáročnejší projekt v histórii mesta,“ povedal Titl. V prípade vodorovného značenia môžu vzniknúť komplikácie kvôli počasiu. Podľa dopravného inžiniera bude Slanecká prejazdná v dvoch pruhoch minimálnej šírky 2,75 metra, až na nevyhnutné výnimky. Zároveň na nej dôjde k zníženiu rýchlosti na 30 kilometrov za hodinu.

Zmeny aj v MHD

Rekonštrukcia Slaneckej bude zasahovať aj do fungovania MHD a tak má mesto plán prepravovať cestujúcich počas trvania obmedzení v úseku Važecká-Levočská bezplatne. „Našou snahou je čím viac odľahčiť automobilovú dopravu, ktorá bude na Slaneckej komplikovanejšia, a tým minimalizovať dopravné zápchy. Zároveň aj kompenzovať problémy, ktoré občanom vzniknú obmedzeniami. Boli by sme radi, keby Košičania uprednostnili mestskú hromadnú dopravu pred osobnou,“ uviedol riaditeľ magistrátu a zároveň predseda predstavenstva dopravného podniku Marcel Čop.

Ozaj Slovák znesie všetko?
"Slovák znesie predsa všetko," tvrdí Marek Géci z mimoparlamentnej strany Život - národná strana na svojej sociálnej sieti. Toto jeho konštatovanie však nie je žiadna dobrá správa. Politika výhovoriek "Politika tejto vlády sa nesie v duchu, že... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik