Tretie kolo rozhovorov medzi Ukrajinou a Ruskom sa môže uskutočniť 5. alebo 6. marca
04 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

"Ukrajina Rusku vôbec neverí, preto chce mať zodpovedného medzinárodného sprostredkovateľa." Poradca šéfa prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoliak uviedol, že tretie kolo rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom by sa mohlo uskutočniť 5. alebo 6. marca.  Uviedol to dnes podľa spravodajcu UNIAN na tlačovej konferencii vo Ľvove.

Rozhovory prebiehajú v Bielorusku

Podoliak vysvetlil, že rozhovory prebiehajú v Bielorusku, pretože ruská strana sa zrieka akýchkoľvek ďalších sprostredkovateľských krajín. "Možno neskôr bude iná krajina... - napríklad Turecko alebo Maďarsko alebo Poľsko... pretože Bielorusko sa používa ako odrazový mostík na útoky na naše mestá," povedal.

Ministri zahraničných vecí NATO rozhodli: Vytvoria bezletovú zónu nad Ukrajinou?
Ministri zahraničných vecí krajín NATO rokovali o „bezletovej zóne“ nad Ukrajinou. Zhodli sa však, že lietadlá NATO by nemali operovať nad ukrajinským vzdušným priestorom, povedal Stoltenberg. Téme sa venuje Guardian. Zriadenie bezletovej zóny... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Nedá sa s nami hovoriť z pozície sily

Poradca šéfa ŠtB zdôraznil, že "s ukrajinskou stranou počas rozhovorov nie je veľmi možné rozprávať z pozície sily". Takže to bola napodiv veľmi konštruktívna situácia. Sme sa rozprávali. Na jednej strane boli nároky, my sme vyjadrili svoje tvrdenia... “ Dodal Podoliak.

Rusi sa precenili a neveríme im

Zdôraznil, že v súčasnosti neexistuje konečný dokument o výsledkoch rozhovorov vzhľadom na to, že Rusko podcenilo prezidenta Ukrajiny a krajiny ako celku a precenilo očakávania o sebe samom. "Vôbec neveríme Rusku, preto chceme mať zodpovedného medzinárodného sprostredkovateľa. A budeme dodržiavať zákonný postup a zaznamenávať prípadné porušenia," - dodal poradca šéfa OP.

Putin vyzýva krajiny, aby normalizovali vzťahy s Moskvou
Ruský prezident Vladimir Putin vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby normalizovalo vzťahy s jeho krajinou. Naznačil aj, že by Rusko zo sankcií mohlo mať v konečnom dôsledku prospech, informuje CNN. "Nemáme žiadne zlé úmysly, nie je potrebné... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik