Potešujúca správa pre dôchodcov v Bardejove
04 | 03 | 2022 I Emanuel Orban

Bardejovská televízia TV Kanál dnes odvysielala dôležitú informáciu vzťahujúcu sa k navýšeniu finančného príspevku na stravovanie pre dôchodcov, konkrétne ide o občanov mesta Bardejov. Príspevok si môžu dôchodci uplatniť od 1. apríla 2022. 

Príspevok na straovanie sa zvýši pre dôchodcov v Bardejove 

Redaktorka televízie Jarmila Mančáková v úvode svojho príspevku konštatovala tvrdenie, že ceny za stravný lístok stúpajú. Preto samospráva mesta pristúpila k danej úľave pre seniorov, ktorí pri uplatnený nároku na príspevok kontaktujú príslušné sociálne oddelenie Mestského úradu. Je potrebné aj vypísať tlačivo. 

Vedúci sociálneho oddelenia Mestského úradu v Bardejove Ľuboš Mikula vysvetľuje význam nároku na finančný príspevok nasledovne: "Podľa novej smernice primátora mesta bude táto suma navýšená takmer o viac ako 100 percent, čiže budeme mať pre všetkých dôchodcov 70 centov a pri tých dôchodcov, ktorí majú menší príjem ako 340 EUR tam sa to zvýšilo až na celé 1 EURO." 

Podľa vedúceho Kancelárie primátora mesta Bardejov Jozefa Guligu "nejde o symbolické gesto samosprávy, ale o reálnu pomoc pre nízkopríjmové skupiny obyvateľov- dôchodcov a osamelé rodiny." 

Bardejov: Zamestnanci miestnej televízie získali ocenenie za statočnosť
Zamestnanci Bardejovskej televízie (BTV), Katarína Danková Romanová, Marta Mochnacká a Peter Reviľák, získali ocenenie Za odvahu a občiansku statočnosť. Ocenenie udeľuje bardejovská občianska iniciatíva Fortis - podporujeme občiansku statočnosť,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | tasr

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik