Putin vyzýva krajiny, aby normalizovali vzťahy s Moskvou
04 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Ruský prezident Vladimir Putin vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby normalizovalo vzťahy s jeho krajinou. Naznačil aj, že by Rusko zo sankcií mohlo mať v konečnom dôsledku prospech, informuje CNN.

"Nemáme žiadne zlé úmysly, nie je potrebné eskalovať situáciu, zavádzať obmedzenia, plníme všetky záväzky," povedal Putin počas slávnostného vztyčovania vlajky nového ruského trajektu, spoločného podniku medzi Ruskom a Tureckom.

„Ak s nami niekto nechce spolupracovať v rámci jednotnej spolupráce a tým ubližuje sebe, poškodí, samozrejme, aj nás,“ dodal Putin.

Putin ďalej povedal, že ruská ekonomika sa bude musieť prispôsobiť súčasnej situácii. „Budeme musieť niektoré projekty posunúť trochu doprava, aby sme získali ďalšie kompetencie. Stále však problémy, ktorým čelíme, vyriešime,“ povedal. "Nakoniec z toho budeme mať prospech, pretože získame ďalšie kompetencie."

Choré deti trávia ostreľovanie Kyjeva v suteréne nemocnice
Ako sa ruský útok na Kyjev zintenzívňuje, niektorí z najzraniteľnejších obyvateľov mesta nemôžu odísť. Choré deti sa preto presunuli do suterénu nemocnice v Kyjeve. A ostreľovanie naďalej pokračuje. Téme sa venuje CNN. Odísť nemôžu Pre najväčšiu... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Diana zaťková

Takmer celosvetové sankcie

Krajiny na celom svete uvalili sankcie na Rusko v snahe vytlačiť Putina, keďže invázia na Ukrajinu postupuje.

Prezident Joe Biden vo štvrtok uvalil nové sankcie na osem členov ruskej elity spolu s ich rodinami, keďže varoval, že  Rusko zintenzívňuje svoju krvavú inváziu na Ukrajinu nerozlišujúcim bombardovaním.

Biely dom, ako aj Európska komisia, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Spojené kráľovstvo a Kanada minulý víkend oznámili, že vylúčia určité ruské banky zo systému SWIFT, vysoko zabezpečenej siete, ktorá spája tisíce finančných inštitúcií po celom svete.

Švajčiarsko ako výraznú prestávku od svojej dlhodobej neutrality tiež oznámilo, že sa pripojí k Európskej únii pri uvalení sankcií na Rusko.

Česi môžu beztrestne vyraziť do bojov na Ukrajine
Česi sa môžu zapojiť do bojov na Ukrajine. Fiala a Zeman im garantujú beztrestnosť, informuje český Blesk. O situácii na Ukrajine napadnutej ruskými vojskami a českom postoji ku konfliktu rokoval prezident Miloš Zeman s premiérom Petrom Fialom... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik