Moskva uzatvára vzdušný priestor
24 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Moskva pozastavuje lety z 12 letísk na juhu krajiny, informuje portál RT.

Do 2. marca 2022

Ruská Federálna agentúra pre leteckú dopravu pozastavila všetky lety do a z 12 letísk na juhu krajiny. Tento krok prichádza po tom, čo Moskva oznámila, že podnikla nálety na Ukrajine.

„Dočasne pozastavené letiská sú Rostov (Platov), ​​Krasnodar (Paškovskij), Anapa (Viťazevo), Gelendžik, Elista, Stavropol, Belgorod, Brjansk, Kursk, Voronež a Simferopol,“ uviedla agentúra na svojej oficiálnej webovej stránke s tým, že ľudia by sa mali vyhýbať návšteve letísk. Obmedzenie bude platiť do 2. marca 2022.

Rusko tvrdí, že sa na Ukrajine zameriava na „vojenskú infraštruktúru, zariadenia protivzdušnej obrany, vojenské letiská a letectvo“, pričom ministerstvo obrany uviedlo, že pre civilné obyvateľstvo neexistuje žiadna hrozba.

Bielorusko reaguje: Špinavé vyhlásenia Kyjeva! Na ruskom útoku sa nezúčastňujeme!
Obvinenie Kyjeva nie je pravdivé! Vyhlásil to prezident Lukašenko v reakcii na obvinenia, že bieloruskí vojaci napadli Ukrajinu, píše portál RT. Výnimočná špina Bieloruský prezident Alexander Lukašenko poprel tvrdenia, že jeho národ sa... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Ochrana ľudí Donbasu

Vo štvrtok skoro ráno Putin v televíznom prejave k národu oznámil, že Rusko začne na Ukrajine špeciálnu vojenskú operáciu. Cieľom akcie je podľa Kremľa „chrániť ľudí Donbasu, ktorých osem rokov mučil ukrajinský režim.

Putin tiež vyzval na úplnú „demilitarizáciu“ a „denacifikáciu“ Ukrajiny a sľúbil, že bude stíhať tých, ktorí boli zapojení do „početných krvavých zločinov proti civilistom“. Ruský vodca vyzval ukrajinských vojakov, aby „okamžite zložili zbrane“, aby sa mohli vrátiť domov k svojim rodinám.

Rozhodnutie Moskvy vstúpiť na Ukrajinu nasledovalo po oficiálnej žiadosti Doneckej (DĽR) a Luhanskej (DĽR) ľudovej republiky o „pomoc pri odrazení ukrajinskej vojenskej agresie“.

Ukrajina prerušila diplomatické vzťahy s Ruskom
„Ukrajina prerušila diplomatické vzťahy s Ruskou federáciou v dôsledku invázie ruských vojsk,“ povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Uvádza agentúra ua.interfax. Nikdy sa nevzdáme "Dnešné ráno sa zapísalo do histórie, ale tento príbeh... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.

Zdieľať tento článok