Bielorusko reaguje: Špinavé vyhlásenia Kyjeva! Na ruskom útoku sa nezúčastňujeme!
24 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Obvinenie Kyjeva nie je pravdivé! Vyhlásil to prezident Lukašenko v reakcii na obvinenia, že bieloruskí vojaci napadli Ukrajinu, píše portál RT.

Výnimočná špina

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko poprel tvrdenia, že jeho národ sa zúčastňuje ruského útoku na Ukrajinu, informovali vo štvrtok bieloruské štátne médiá. Ukrajinská pohraničná stráž totiž v štvrtok ráno obvinila Minsk z účasti na napadnutí Ukrajiny.

Ukrajinské vyhlásenie tvrdilo, že časť ruských jednotiek vstupujúcich na Ukrajinu pochádzala z územia susedného Bieloruska a dodala, že ich „podporil“ Minsk. Lukašenko označil ľudí stojacich za vyhlásením Kyjeva za „výnimočnú špinu“.

"Naši vojaci sa na tejto operácii nezúčastňujú," povedal bieloruský prezident.

Mimoriadny samit lídrov EÚ: Reakcie členských štátov
Lídri EÚ majú vo štvrtok večer na mimoriadnom samite diskutovať o uvalení „masívnych a vážnych následkov pre Rusko za jeho konanie“, píše The Guardian. A prináša reakcie členských krajín EÚ na situáciu na dombase. Litva Litovský prezident Gitanes... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Bielorusko je blízkym vojenským spojencom Ruska. Obe krajiny začiatkom tohto mesiaca uskutočnili spoločné cvičenia na bieloruskom území.

Špeciálna operácia

Rusko vo štvrtok ráno spustilo masívnu, takzvanú, vojenskú „špeciálnu operáciu“ proti Ukrajine. Prezident Vladimir Putin odôvodnil jeho nariadenie tvrdením, že je potrebné zabrániť vážnejšiemu krviprelievaniu. 

Po Majdane v Kyjeve v roku 2014 sa Ukrajina zmenila na „protiruský“ štát, ktorý chcú západné štáty na čele s USA využiť na ublíženie Moskve, uviedol Putin. Vojenská akcia má demilitarizovať a „denacifikovať“ krajinu, tvrdil ruský vodca.

Ruská vojenská technika narušila štátne hranice Ukrajiny v štyroch oblastiach
Štátna pohraničná stráž Ukrajiny a ukrajinské ministerstvo vnútra informovali, že ruská vojenská technika vrátane obrnených vozidiel narušila štátnu hranicu v regiónoch Černihiv, Sumy, Luhansk a Charkov, píše ukrajinský portál Interfax. "Útoku... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Diana zaťková

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.