Ďalší cudzí vojaci do východnej Európy
19 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Kanadská vláda podľa CBC zvažuje vyslanie ďalších vojakov do východnej Európy, informuje ria.ru.

Priorita

„Posilnenie našej prítomnosti na východnom krídle NATO, najmä ako súčasť (vojenskej misie vo východnej Európe ) Operation Reassurance, je na vrchole môjho zoznamu priorít," - uviedla kanadská ministerka obrany Anita Anandová.

Na čo im to všetko bude?
Ukrajina žiada NATO o vybavenie na odstraňovanie mín, radiačný a chemický prieskum, terénne vozidlá, zdravotnícke vybavenie... a dlhý zoznam pokračuje, informuje ria.ru. NATO dostalo od Ukrajiny žiadosť o medzinárodnú pomoc v prípade mimoriadnych... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Zbrane Ukrajine zatiaľ neposlali

Vláda teraz podľa Anandovej diskutuje o spôsoboch, ako posilniť svoju prítomnosť vo východnej Európe.

Ministerka tiež poznamenal, že Ottawa ešte neposlala Ukrajine sľúbené zbrane.

Kyjev a západné štáty nedávno vyjadrili znepokojenie nad údajným nárastom „agresívnych akcií" Ruska pri hraniciach Ukrajiny. Moskva takéto obvinenia opakovane odmietla s tým, že nikoho neohrozuje a nemieni na nikoho útočiť a tvrdenia o „ruskej agresii“ sa používajú ako zámienka na umiestnenie ďalšej vojenskej techniky NATO v blízkosti ruských hraníc.

Nová generácia radarových systémov varovania pred raketovými útokmi
Varovný systém proti raketovým útokom ruské ozbrojené sily do roku 2030 úplne prepnú na radarové stanice vysokej pohotovosti Voronež. Informoval o tom plukovník Sergej Suchkov, vedúci Centra varovania pred raketovými útokmi Vzdušných síl Ruska. „V... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Nebezpečné vyhlásenia

Ruské ministerstvo zahraničia už skôr poznamenalo, že západné vyhlásenia o „ruskej agresii“ a možnosti pomôcť Kyjevu brániť sa proti nej sú smiešne a nebezpečné.

Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov uviedol, že Rusko presúva jednotky na svojom území podľa vlastného uváženia. Podľa neho to nikoho neohrozuje a nikoho by to nemalo znepokojovať.

Čo robil americký vrtuľník na hraniciach s Ukrajinou? (VIDEO)
Vrtuľník UH-60 Black Hawk amerických vzdušných síl bol spozorovaný pri štarte z diaľnice v Poľsku na hranici s Ukrajinou. Video zverejnil na Twitteri novinár americkej televízie CNBC Brad Howard, informuje ria.ru. Vrtuľník s volacím znakom EVAC01... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Dodávky zbraní

Západné krajiny zároveň naďalej poskytujú Ukrajine vojenskú podporu, a to aj dodávkami zbraní, ktoré sa používajú na Donbase.

Krajiny NATO na čele so Spojenými štátmi od roku 2014 dodávajú Ukrajine zbrane a cvičia jej armádu, čo priamo porušuje minské dohody a negatívne ovplyvňuje osadu v Donbase.

Na dodávkach v hodnote miliárd dolárov sa okrem Američanov podieľajú Veľká Británia, Kanada, Francúzsko, Poľsko, Turecko, Litva, Česká republika, Bulharsko, Rumunsko, Estónsko, uzatvára ria.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Nákupná horúčka: Ľudia v Kyjeve vo veľkom nakupujú zbrane (VIDEO)
Obchody so zbraňami v Kyjeve praskajú vo švíkoch. Tešia sa z vysokého obratu, píše de.euronews.com. Ľudia kupujú, kupujú, kupujú Outdoorové oblečenie, ale aj bundy s bojovými nápismi a militárie – to všetko dopĺňa sortiment obchodov so zbraňami... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.