Nová generácia radarových systémov varovania pred raketovými útokmi
17 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Varovný systém proti raketovým útokom ruské ozbrojené sily do roku 2030 úplne prepnú na radarové stanice vysokej pohotovosti Voronež. Informoval o tom plukovník Sergej Suchkov, vedúci Centra varovania pred raketovými útokmi Vzdušných síl Ruska.

„V dlhodobom horizonte do roku 2030 vývoj systému včasného varovania počíta so zavedením týchto staníc do systému. Zavŕši sa tým aktualizácia systému včasného varovania na radarový systém novej generácie,“- informoval plukovník Suchkov.

Ako ďalej vysvetlil, dovtedy by sa malo zmodernizovať množstvo radarových staníc vysokej pripravenosti v bojovej službe na území Krasnodaru a v Irkutskej oblasti. Okrem toho sa v Leningradskom regióne vybuduje nové zariadenie so zlepšenými výkonnostnými charakteristikami a zvýšenou ochranou proti rušeniu.

Rusi majú niečo, pred čím americká ponorka radšej utiekla (VIDEO)
Po tom, čo americká jadrová ponorka vnikla do ruských výsostných vôd pri Kurilských ostrovoch a jej posádka odmietla poslúchnuť rozkaz okamžite sa vynoriť, ruská fregata použila proti nej špeciálne zbrane. Jadrovú ponorku triedy Virginia tak... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Modernizácia radarových systémov

V súčasnosti voronežské radary podľa Suchkova slúžia už v regiónoch Leningrad, Kaliningrad, Irkutsk, Orenburg, Krasnodar, Krasnojarsk a Altaj,

Okrem toho naďalej fungujú aj „veteráni“ raketového systému včasného varovania. Nedávno bol zmodernizovaný radar Dnepr v regióne Murmansk, radar Daryal v Komi a Volga v Bielorusku.

Prednosti voronežských radarov

Nové radarové stanice Voronež možno ľahko a rýchlo postaviť, ako aj zmodernizovať, ak takáto potreba vznikne počas prevádzky. Radary predchádzajúcich generácií mali tuhú statickú architektúru, ich dizajn sa formoval počas vývoja a prakticky sa do konca prevádzky nezmenil, dodáva ria.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Americký politológ obvinil americké tajné služby: Vymysleli ste si vojnu na Ukrajine!
Podľa amerického politológa Davida Hendricksona si vojnu na Ukrajine vymysleli americké tajné služby. Washington podľa neho rozdúchal príbeh údajného ruského útoku na Ukrajinu, aby zastavil certifikáciu plynovodu Nord Stream 2 – to prinieslo veľký... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.