Čo robil americký vrtuľník na hraniciach s Ukrajinou? (VIDEO)
16 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Vrtuľník UH-60 Black Hawk amerických vzdušných síl bol spozorovaný pri štarte z diaľnice v Poľsku na hranici s Ukrajinou. Video zverejnil na Twitteri novinár americkej televízie CNBC Brad Howard, informuje ria.ru.

Vrtuľník s volacím znakom EVAC01 podľa neho pristál v Poľsku neďaleko ukrajinských hraníc. Novinár zverejnil video natočené z kamery poľskej pohraničnej stráže pri obci Korczowa. Na videu je vidieť, ako vrtuľník stojí na diaľnici a následne vzlietne.

VIDEO TU

Novinár dodal, že po štarte Black Hawk zamieril k poľskému Rzeszowu.

Presun síl do východnej Európy

Začiatkom februára Pentagón začal s presunom ďalších síl do východnej Európy, ktoré dorazili na letisko Jasenka pri Rzeszowe. Američania budú rozmiestnení v juhovýchodnom Poľsku pri hraniciach s Ukrajinou.

Do 24 hodín sa musíte vrátiť!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval poslancov Najvyššej rady, ktorí odišli do zahraničia, aby sa do 24 hodín vrátili do krajiny, informuje ria.ru. „Vo svojom mene by som ich chcel vyzvať, aby sa do 24 hodín vrátili do krajiny. Myslím... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Rusko poprelo obvinenia

Kyjev a západné štáty v poslednom čase neustále tvrdia, že Rusko údajne zvyšuje počet „agresívnych akcií" v blízkosti ukrajinských hraníc. Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že Rusko presúva vojská na svojom území podľa vlastného uváženia. Podľa neho to nikoho neohrozuje a nikto by sa nemal znepokojovať.

Rusko opakovane odmieta obvinenia Západu a Ukrajiny z „agresívnych akcií" a tvrdí, že nikoho neohrozuje a na nikoho sa nechystá zaútočiť, zatiaľ čo vyhlásenia o „agresii" sa používajú ako zámienka na rozmiestnenie väčšieho množstva vojenskej techniky NATO v blízkosti ruských hraníc.

Nebezpečné vyhlásenia Západu

Ruské ministerstvo zahraničných vecí predtým uviedlo, že vyhlásenia Západu o „ruskej agresii" a možnosti pomôcť Kyjevu brániť sa proti nej sú smiešne a nebezpečné.

(Medzititulky red. HD.)

Vyše 15 vojnových lodí a 30 lietadiel na cvičení
Viac ako 15 vojnových lodí a vyše 30 lietadiel sa zúčastňuje cvičenia ruského námorníctva (Navy) v Stredozemnom mori, informovalo ruské ministerstvo obrany. Podľa ruského rezortu obrany je do cvičenia v Stredozemnom mori zapojených viac ako 15... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.