Nákupná horúčka: Ľudia v Kyjeve vo veľkom nakupujú zbrane (VIDEO)
18 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Obchody so zbraňami v Kyjeve praskajú vo švíkoch. Tešia sa z vysokého obratu, píše de.euronews.com.

Ľudia kupujú, kupujú, kupujú

Outdoorové oblečenie, ale aj bundy s bojovými nápismi a militárie – to všetko dopĺňa sortiment obchodov so zbraňami v Kyjeve. V obchodoch je rušno.

Jeden zo zákazníkov drží v ruke dlhý zoznam toho, čo chce kúpiť: „Pripravujeme sa. Ak príde nepriateľ, nech je to ktokoľvek, budeme sa brániť.“

Majiteľ jedného z obchodov so zbraňami: „Najviac ide na odbyt teplé vojenské oblečenie, ťažkú obuv a nepriestrelné vesty, ako aj púzdra na zásobníky pušiek. Ľudia nakupujú vo veľkom."

Na čo im to všetko bude?
Ukrajina žiada NATO o vybavenie na odstraňovanie mín, radiačný a chemický prieskum, terénne vozidlá, zdravotnícke vybavenie... a dlhý zoznam pokračuje, informuje ria.ru. NATO dostalo od Ukrajiny žiadosť o medzinárodnú pomoc v prípade mimoriadnych... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pripomína to rok 2014

Majiteľ obchodu je viac ako spokojný, pretože má vysoké tržby: „Teraz je tu rovnako rušno ako v roku 2014, keď sa začala vojna s Ruskom. Vtedy civilisti kupovali všetko, čo im prišlo pod ruku."

Niektorí zákazníci chcú zostať v anonymite a nie sú práve optimistickí, pokiaľ ide o budúcnosť.

Čo si myslia ľudia?

Zmena miesta. Veľký trh s ovocím a zeleninou v Kyjeve. Reportér Euronews oslovil predavačku s otázkou: „Predpokladáte, že vypukne vojna?“ Odpoveď ženy: „Nie. Všetko sa mi zdá trochu prehnané. Už sme prežili revolúciu a iné hrozby.“ Ďalší predavač reaguje prekvapujúco: „Na Ukrajine je všetko pokojné“, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Čo robil americký vrtuľník na hraniciach s Ukrajinou? (VIDEO)
Vrtuľník UH-60 Black Hawk amerických vzdušných síl bol spozorovaný pri štarte z diaľnice v Poľsku na hranici s Ukrajinou. Video zverejnil na Twitteri novinár americkej televízie CNBC Brad Howard, informuje ria.ru. Vrtuľník s volacím znakom EVAC01... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.