Na čo im to všetko bude?
17 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ukrajina žiada NATO o vybavenie na odstraňovanie mín, radiačný a chemický prieskum, terénne vozidlá, zdravotnícke vybavenie... a dlhý zoznam pokračuje, informuje ria.ru.

NATO dostalo od Ukrajiny žiadosť o medzinárodnú pomoc v prípade mimoriadnych udalostí „rôzneho charakteru“, ktoré môžu postihnúť civilné obyvateľstvo.

Dlhý zoznam

Požiadavka zahŕňa prostriedky na vyhľadávanie výbušných zariadení v rôznych hĺbkach - celkovo viac ako 260 jednotiek, komunikačné vybavenie, osobné ochranné prostriedky vrátane 70 000 protichemických oblekov, desaťtisíce kusov vybavenia pre hasičov, ale aj neoprény a potápačské vybavenie.

Na čo sa pripravujú?

Kyjev tiež žiada o 55 mobilných poľných táborov s autonómnou podporou života pre 250-300 ľudí. V zozname sú desiatky buldozérov, bagrov, autožeriavov, nákladných áut...

Okrem toho Ukrajina žiada desaťtisíce zdravotníckeho materiálu vrátane liekov proti bolesti, antibiotík, masiek, rukavíc, obväzov a bioochranných oblekov.

(Medzititulky red. HD.)

Americký politológ obvinil americké tajné služby: Vymysleli ste si vojnu na Ukrajine!
Podľa amerického politológa Davida Hendricksona si vojnu na Ukrajine vymysleli americké tajné služby. Washington podľa neho rozdúchal príbeh údajného ruského útoku na Ukrajinu, aby zastavil certifikáciu plynovodu Nord Stream 2 – to prinieslo veľký... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.