Hystéria na Západe sa vyvíja podľa predpísaného scenára
17 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Podľa Konstantina Gavrilova, vedúceho ruskej delegácie vo Viedni, sú vyhlásenia o vojenských aktivitách Ruska pritiahnuté za vlasy, informuje ria.ru.

Vyhlásenia o ruských „nezvyčajných“ vojenských aktivitách sú pritiahnuté za vlasy. Rusko sa na tomto scenári nezúčastňuje, povedal Konstantin Gavrilov, vedúci ruskej delegácie vo Viedni.

Na čo im to všetko bude?
Ukrajina žiada NATO o vybavenie na odstraňovanie mín, radiačný a chemický prieskum, terénne vozidlá, zdravotnícke vybavenie... a dlhý zoznam pokračuje, informuje ria.ru. NATO dostalo od Ukrajiny žiadosť o medzinárodnú pomoc v prípade mimoriadnych... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Podľa scenára

„Sme svedkami toho, že sa rozvíja hystéria podľa predpísaného scenára, neviem to nijako pomenovať, s dátumami útokov. Teraz, dnes, pozajtra, teraz je to už na nejaký čas odložené, aktivity... Všetko je naplánované podľa scenára, snažia sa to zrealizovať. Na tomto scenári sa nezúčastňujeme,“- povedal ruský diplomat vo vysielaní televízneho kanála Rossija 24.

„Použiť proti nám „nezvyčajnú“ vojenskú aktivitu je nesprávne,“ dodal.

Sankcie voči Rusku sa zavádzajú nezmyselne
Západné sankcie proti Rusku nesúvisia so situáciou okolo Ukrajiny a zavádzajú sa nezmyselne. Hovoriť jazykom sankcií je kontraproduktívne, povedal ruský veľvyslanec v Ríme Sergej Razov. „Po udalostiach na Ukrajine od roku 2013 nadobudli sankcie,... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Moskva to kategoricky popiera

Západ obviňuje Ruskú federáciu z údajných plánov eskalovať situáciu okolo Ukrajiny. Moskva to kategoricky popiera a neustále tvrdí, že nikto nie je ohrozený a všetky takéto vyhlásenia sa používajú ako zámienka na umiestnenie ďalšej vojenskej techniky NATO v blízkosti ruských hraníc.

Čo robil americký vrtuľník na hraniciach s Ukrajinou? (VIDEO)
Vrtuľník UH-60 Black Hawk amerických vzdušných síl bol spozorovaný pri štarte z diaľnice v Poľsku na hranici s Ukrajinou. Video zverejnil na Twitteri novinár americkej televízie CNBC Brad Howard, informuje ria.ru. Vrtuľník s volacím znakom EVAC01... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Informačná hystéria USA a NATO

Ako už skôr povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, Rusko nevytvára žiadne zámienky pre konfliktnú situáciu okolo Ukrajiny. Rusko podľa neho nevylučuje, že Západom propagovaná hystéria okolo Ukrajiny má za cieľ prekryť kyjevskú líniu sabotovania minských dohôd o Donbase.

Klamstvá a falzifikáty

Informačná hystéria USA a NATO ohľadom Ukrajiny je podľa tlačového tajomníka prezidenta Ruskej federácie Dmitrija Peskova veľkoryso rámovaná klamstvami a falzifikátmi, dodáva ria.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Nová generácia radarových systémov varovania pred raketovými útokmi
Varovný systém proti raketovým útokom ruské ozbrojené sily do roku 2030 úplne prepnú na radarové stanice vysokej pohotovosti Voronež. Informoval o tom plukovník Sergej Suchkov, vedúci Centra varovania pred raketovými útokmi Vzdušných síl Ruska. „V... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.