Sankcie voči Rusku sa zavádzajú nezmyselne
17 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Západné sankcie proti Rusku nesúvisia so situáciou okolo Ukrajiny a zavádzajú sa nezmyselne. Hovoriť jazykom sankcií je kontraproduktívne, povedal ruský veľvyslanec v Ríme Sergej Razov.

„Po udalostiach na Ukrajine od roku 2013 nadobudli sankcie, ktoré EÚ a USA uvaľujú na Rusko, zlú zotrvačnosť. Neexistuje príčinná súvislosť medzi tým, čo sa deje na Ukrajine alebo v jej okolí, a sankciami, ktoré sa zavádzajú, a nemajú zmysel,“ - povedal ruský veľvyslanec v Taliansku Sergej Razov v rozhovore pre RIA.

Ako to je s plynom?

Veľvyslanec  v súvislosti s dodávkami ruského plynu talianskym spotrebiteľom pripomenul vyhlásenie ruského prezidenta Vladimíra Putina, ktorý talianskeho lídra Maria Draghiho ubezpečil o pripravenosti zvýšiť ich objemy v prípade potreby.

Kŕmenie dezinformáciami
Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo za dezinformácie vyhlásenia britskej ministerky zahraničia Liz Trussovej, že Rusko „napadne“ Ukrajinu „pod falošnou vlajkou“, informuje ria.ru. Ide o dezinformácie „Toto je kŕmenie týchto... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Nie je v tom žiadna politika

„Konkrétne objemy dodávok závisia od vzťahu a dohôd medzi operátormi, Eni z talianskej strany a Gazprom-Export z ruskej strany. Majú obchodné vzťahy, majú prax v objednávaní potrebných objemov, takže si myslím, že je lepšie riešiť konkrétne mesačné dodávky s nimi. Nie je v tom žiadna politika,“ - odpovedal Sergej Razov na otázku o poklese dodávok do Talianska ešte v januári.

Ako ďalej povedal, vzťahy medzi Ruskou federáciou a západnými krajinami sa zhoršili pre situáciu na Ukrajine a v okolí Krymu, ktorý sa po referende o polostrove stal súčasťou Ruska. Západ obvinil Rusko zo zasahovania a uvalil naň sankcie.

Hovoriť jazykom sankcií je kontraproduktívne

Moskva prijala odvetné opatrenia a opakovane upozornila, že hovoriť s ňou v jazyku sankcií je kontraproduktívne. Podľa veľvyslanca Rusko opakovane vyhlásilo, že nie je stranou konfliktu na Ukrajine a nepodlieha ani dohodám o urovnaní konfliktu z Minska, dodáva ria.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Štátna duma zahlasovala za návrh uznesenia o uznaní Donecka a Luhanska
Štátna duma na svojom plenárnom zasadnutí zahlasovala za návrh uznesenia o uznaní Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, informuje ria.ru. Reakcia hovoru Kremľa Dmitrija Peskova. Štátna duma sa zaoberala otázkou potreby uznania Doneckej a... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.