Američania už gratulujú Slovensku!
10 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v stredu zablahoželal Slovensku k ratifikácii dohody o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi. Uviedol to vo svojom príspevku na Twitteri.

"Blahoželáme Slovensku k ratifikácii dohody o obrannej spolupráci. Táto dohoda zlepší obrannú spoluprácu a podporí bezpečnejšie Slovensko," napísal Blinken a dodal, že dokument znamená potvrdenie záväzku USA k spolupráci so spojencami v NATO.

Dohodu s USA v stredu schválil slovenský parlament a expresnou rýchlosťou ju ratifikovala aj prezidentka Čaputová.

V NR SR za túto dohodu hlasovalo 79 poslancov zo 140 prítomných, proti bolo 60 poslancov. "Dohoda má umožniť americkým ozbrojeným silám využívať vojenské letiská Malacky-Kuchyňa a Sliač, prípadne iné dohodnuté zariadenia a priestory. Slovensko ich má poskytovať bez nájomného. Dohoda by mala platiť desať rokov. Potom zostáva platná alebo ju možno vypovedať s ročnou výpovednou lehotou," napísala TASR.

Pellegrini: Prezidentka podpísala okamžite! Prečo sa všetci tak ponáhľali?
Prezidentka zavŕšila svoje zlyhanie pri zmluve s USA! Jednoznačne to skonštatoval na Facebooku líder Hlasu Peter Pellegrini. Hlas sa chce podujať takmer na nemožné! "Prezidentka Zuzana Čaputová okamžitým podpisom obrannej zmluvy s USA zavŕšila... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.