Expresná nadpráca za DCA
01 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Predseda Strany Smer - SD sa vo svojom najnovšom videu vyjadril k tomu, že prezidentka Zuzana Čaputová expresne rýchlo vyslala do USA ministrov I. Korčoka (SAS) a J. Naďa (OĽaNO), aby podpísali „zradcovskú“ dohodu medzi Slovenskom a USA. Podľa neho sú to dvaja klamári, resp. tí, čo nehovoria pravdu.

Podľa Fica ide o zmluvu, ktorá na naše územie privezie na 11 rokov americkú armádu a odovzdá jej niektoré vojenské územia na Slovensku. Okrem iného Smer vyčíta vláde, že odovzdáva americkej armáde celý slovenský vzdušný priestor a umožní jej právo robiť si, čo chce, a dovážať si na územie Slovenska, čo chce. Navyše budú mať americkí vojaci imunitu pred slovenským právom.   

Prognóza - ešte dva mesiace a...
Podľa najnovších preferencií sa R. Fico a jeho strana Smer - SD približujú k predvolebným percentám strany Hlas - SD. Je medzi nimi rozdiel 1,5 %, čo je na úrovni štatistickej chyby. Podľa politológov je otázkou času, kedy sa Smer dostane na... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Tri Korčokove klamstvá

Minister Korčok v súvislosti s námietkami Smeru podľa Fica klamal. Korčok tvrdil, že v zmluve sa neuvádza, že by mohlo na našom území pristáť vojenské lietadlo. Fico k tomu predložil citát z dohody, podľa ktorej „lietadlá prevádzkované ozbrojenými silami USA alebo výlučne pre ne majú právo preletu, právo vykonávať tankovanie počas letu, pristávať a vzlietať na území Slovenska...“

Keďže medzinárodná zmluva má prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky, tak nebude treba osobitné povolenie na vniknutie vojenského lietadla na Slovensko. Korčok sa odvolával na letovú bezpečnosť, keď si lietadlo žiada o povolenie na pristátie. Ale vtedy ide len o technickú záležitosť, či môže lietadlo pristáť. Nedá sa to vnímať ako žiadanie povolenia od SR.  

Mimovládky alebo americkí agenti?
Podpredseda strany Smer - SD Ľuboš Blaha a poslanec NRSR sa na svojom sledovanom profile na Facebooku vyjadril k správam, podľa ktorých sa odborníci vyjadrili za podpis obrannej dohody medzi USA a Slovenskom. Naznačil aj to, ako sa nová vláda má... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Informovanie nie je povolenie

Korčok ďalej tvrdil, že na navážanie zbraní a iného materiálu bude potrebný súhlas Slovenskej republiky. Fico tvrdí, že sa opäť mýli. V dohode sa píše, že ozbrojené sily USA vopred informujú o materiáli, ktoré chcú USA rozmiestniť na území Slovenska. Informovať však nie je požiadať o súhlas. Slovensko podľa Fica nebude mať na dovezený materiál žiadny vplyv.

Tretím Korčokovým klamstvom je, že americká armáda nebude musieť nahlasovať trestné činy svojich vojakov len vtedy, ak pôjde o trestné činy spáchané medzi vojakmi. Fico toto jeho tvrdenie vyvrátil citáciou z dohody, ktorá preukazuje, že armáda USA nemusí nahlasovať žiadne prípadné zločiny amerických vojakov. Výsledkom podľa Fica bude, že americká armáda nebude nahlasovať trestné činy svojich vojakov.

Smer sa pokúsi o vypovedanie zmluvy

„Tomu sa hovorí suverenita a zvrchovanosť Slovenska v ponímaní amerických agentov vo vláde a v Prezidenstkom paláci. Klamstvami skrývajú to, aká je táto zmluva ozrutná,“ hovorí Fico.

Fico predpokladá, že Dohodu ratifikujú aj v spolupráci s Čaputovou. Sľubuje, že strana Smer - SD prostredníctvom referenda využije všetky možnosti, ako túto zmluvu vypovedať.         

Občania vyzývajú vládu, parlament a prezidentku: Konajte konečne v záujme občanov Slovenska!
Územie Slovenskej republiky patrí nám občanom a žiadnym iným vládam! Pripomína to našej vláde, parlamentu a prezidentke občianska strana OBČAN- NÁROD- SPRAVODLIVOSŤ (O NÁS). Člen občianskeho prípravného výboru strany, Ivan Stanovič, preto zverejnil... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.