Predseda Smeru - SD: Referendum bude cestou ako nedovoliť prijať DCA
30 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Predseda strany Smer - SD a poslanec NRSR Robert Fico sa vo svojom videu na sociálnej sieti vyjadril k rusko-ukrajinskému napätiu, ktorý živí naša slovenská vláda a prezidentka. Upozornil aj na to, že sa v čase stupňovania napätia sa má konať na našom území cvičenie americkej armády.   

Slovensko podľa Fica nie je dlžníkom Ukrajiny. Počas plynovej krízy ako premiér navštívil Kyjev, aby Ukrajina Slovensku pomohla. Nestalo sa tak, dokonca zmarili stretnutie Fica s prezidentom Ruska Putinom. Naopak, keď mala Ukrajina problémy s plynom, Slovensko jej pomohlo tzv. reverzným tokom.

T. Taraba: Vojenská sila by skončila zničením Európy
Poslanec NRSR a predseda strany Život Tomáš Taraba sa na svojom facebookovom profile predstavil svoju víziu, ako by mohol skončiť spor na Ukrajine. Podľa Tarabu dlhoročná politika Západu voči Rusom spôsobila, že dnes Rusi nemajú už čo stratiť.... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Slovensko nemá dôvod pomáhať Ukrajine

Fico preto nevidí dôvod, prečo by sa Slovensko malo angažovať v rusko-ukrajinskom konflikte. Preto sa chce poďakovať ľuďom, ktorí prišli na protest pred Prezidentským palácom a vyjadrili svoj nesúhlas so zaťahovaním Slovenska do vojny a s vojenskými aktivitami prezidentky a vlády.

Vo svete sa naopak snažia politici o zmierňovanie napätia. Príkladom je aj chorvátsky prezident, ktorý odmietol zaťahovanie hjeho krajiny do konfliktu, ktorý môže viesť k vojne. „Jediní, čo tu rinčia zbraňami, sú prezidentka a vláda,“ hovorí Fico. Ide im o podpísanie obrannej dohody medzi USA a Slovenskom za každú cenu. Aj za cenu neetických postupov.

Americká štátna tajomníčka - dejstvo druhé - tragédia
"Najväčší prejav čistej mocenskej arogancie vo svetovej politike tento týždeň?" Pýta sa na sociálnej sieti Juraj Draxler. Predviedla ho americká štátna tajomníčka Victoria Nuland. Zároveň si Draxler aj odpovedá. "Povedala, že ak Rusko niečo... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Zneužitie detí v mene propagandy

Ministerstvo zahraničných vecí totiž investovalo do reklamy na americko-slovenskú dohodu. V nej zneužili aj deti. Fico ukázal novinovú reklamu, kde sa píše: „Aj deti už vedia desať faktov o DCA.“ Pritom je pri texte fotografia maloletého dievčaťa. Podľa Fica takéto niečo vo svete nikto nespravil a to dokazuje, čoho všetkého je táto vláda schopná. Ak zmluvu ratifikujú, musí sa okamžite začať zbieranie podpisov na referendum. Referendum je podľa neho jediná cesta, ako vypovedať túto zmluvu.

Fico však upozorňuje na ďalší problém. Vláda chce začať na našom území obrovské vojenské cvičenie. Bude to cvičenie slovenských a amerických vojakov. Má sem prísť 3000 vojakov z USA a vyše 1000 kusov vojenskej techniky. Nejde o akciu NATO. Fico neverí tomu, že to nie je plánovaná akcia, ktorá má eskalovať napätie s Ruskom. Smer - SD predloží na najbližšej schôdzi parlamentu návrh, aby sa takéto cvičenie v tomto citlivom čase nekonalo.          

Chmelár: Korčokova propaganda zneužívajúca deti pobúrila celé Slovensko! Len naše červené denníčky mlčia
Bolo to úplné morálne dno! Publicista, historik a politológ Eduard Chmelár síce ocenil, že ministerstvo zahraničia po kritike stiahlo obrázky detí propagujúce vojenskú zmluvu s USA, no podľa neho v zavádzajúcej propagande pokračuje... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.