T. Taraba: Vojenská sila by skončila zničením Európy
30 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Poslanec NRSR a predseda strany Život Tomáš Taraba sa na svojom facebookovom profile predstavil svoju víziu, ako by mohol skončiť spor na Ukrajine.   

Podľa Tarabu dlhoročná politika Západu voči Rusom spôsobila, že dnes Rusi nemajú už čo stratiť. „Západní úradníci (...) si mysleli, že nejaké sankcie na nemecké jogurty, francúzske vína a podobne, niečo zavážia. Dnes nemajú čo veľmi proti Rusom uplatniť okrem vojenskej sily. Tá by skončila zničením Európy, takže to je odpoveď, kde je manévrovací priestor, de facto nikde,“ píše Taraba.

Americká štátna tajomníčka - dejstvo druhé - tragédia
"Najväčší prejav čistej mocenskej arogancie vo svetovej politike tento týždeň?" Pýta sa na sociálnej sieti Juraj Draxler. Predviedla ho americká štátna tajomníčka Victoria Nuland. Zároveň si Draxler aj odpovedá. "Povedala, že ak Rusko niečo... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Podľa neho je jediným riešením dohoda s Ruskom za podmienok, ktoré skôr budú určovať Rusi. To je podľa neho dôsledok toho, kam nás dohnali „kaviarenské bruselské typy politikov“. 

„Ukrajinci by sa mali vo vlastnom záujme s Rusmi dohodnúť, pretože najpravdepodobnejší scenár je, že východ Ukrajiny vyhlási nezávislosť a pozvú si na ochranu ruskú armádu a západ bude môcť byťmaximálne tak veľmi rozhorčený. Rovnako ako bol rozhorčený v roku 1968. To je všetko. Ak sa Ukrajinci spoliehajú na nejakú vojenskú intervenciu, je to naivné prianie,“ uzatvára myšlienku Taraba.

Chmelár: Korčokova propaganda zneužívajúca deti pobúrila celé Slovensko! Len naše červené denníčky mlčia
Bolo to úplné morálne dno! Publicista, historik a politológ Eduard Chmelár síce ocenil, že ministerstvo zahraničia po kritike stiahlo obrázky detí propagujúce vojenskú zmluvu s USA, no podľa neho v zavádzajúcej propagande pokračuje... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.