Západ Slovenska zostáva bez vlakov! Železnice rušia tridsať spojov, je tam aj ten váš?
24 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

V tých najväčších mrazoch budú Slováci opäť mrznúť na staniciach! Mnohí z nás sa ani tento týždeň svojich vlakových spojení nedočkajú. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) nevypraví v okolí hlavného mesta až tridsiatku spojov!

Opäť z prevádzkových dôvodov

Železničná spoločnosť Slovensko v tomto týždni od 24. do 28. januára opäť z prevádzkových dôvodov nevypraví na regionálnych linkách v okolí Bratislavy tri desiatky osobných vlakových spojov, píše denník Pravda.

Štátny vlakový dopravca o tom informoval na svojom portáli s tým, že aktuálna situácia sa počas dňa môže priebežne zmeniť. Spoločnosti stále chýbajú rušňovodiči aj vplyvom pandémie koronavírusu.

Západniari musia znovu lúštiť v upravených cestovných poriadkoch

Najviac odrieknutých vlakov oznámili železničiari znovu na traťovom úseku medzi Trnavou a Bratislavou, a to spolu 28 spojov v oboch smeroch počas celého dňa. V jednom prípade uviedli ako príčinu chýbajúcu lokomotívu.

Cesta medzi Turčianskymi Teplicami a Mošovcami je neprejazdná
Cesta I/65 medzi Turčianskymi Teplicami a Mošovcami v okrese Turčianske Teplice zostala v pondelok od 8.00 h úplne neprejazdná. Informovala o tom žilinská krajská polícia na sociálnej sieti. Dôvodom je podľa policajtov vážna dopravná nehoda.... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Zrušili tiež tri ranné vlaky z bratislavského Nového Mesta do Pezinka, z Pezinka do Bratislavy na Hlavnú stanicu a z Galanty do stanice Bratislava-Petržalka.

Stačí ospravedlnenie?

„ZSSK sa za spôsobené nepríjemnosti a zníženie komfortu pri cestovaní cestujúcim ospravedlňuje,“ informovala spoločnosť. Pre informácie o konkrétnych spojeniach je cestujúcim k dispozícii kontaktné centrum dopravcu denne od 8:00 do 20:00 cez živé spojenie na jeho portáli.

Minulý týždeň spoločnosť pre chýbajúcich rušňovodičov a vplyv pandémie odriekla takmer päťdesiat a predminulý osemdesiat vlakov na trasách v západoslovenskom regióne.

Chmelár: Intergalaktický odborník Krúpa klame rovnako ako prezidentka!
Kŕmia nás bezočivými klamstvami! Politológ, historik a publicista Eduard Chmelár reagoval na svojom statuse na sociálnej sieti na informácie, ktoré odzneli počas víkendových diskusií medzi opozičnými a koaličnými politikmi. Ako sám napísal, bude to... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.