Chmelár: Intergalaktický odborník Krúpa klame rovnako ako prezidentka!
24 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Kŕmia nás bezočivými klamstvami! Politológ, historik a publicista Eduard Chmelár reagoval na svojom statuse na sociálnej sieti na informácie, ktoré odzneli počas víkendových diskusií medzi opozičnými a koaličnými politikmi. Ako sám napísal, bude to z jeho strany vyvracanie víkendových klamstiev.

Typické zavádzanie vládnej koalície ohľadne jadrových zbraní na našom území

"V Správach RTVS boli korektne odprezentované moje argumenty týkajúce sa možného rozmiestnenia jadrových zbraní na Slovensku, vrátane potvrdenia generálneho tajomníka NATO, že Spojené štáty to môžu urobiť. To, že som nebol uvedený ako ich autor, mi neprekáža, lebo tu ide o dôležitejšiu vec a aspoň to pomohlo odpútať pozornosť od mojej osoby, ktorá niektorých ľudí dráždi ako červené súkno," píše Chmelár.

Popletená hovorkyňa

Podľa neho príznačne demagogická bola reakcia hovorkyne ministerstva obrany, ktorá povedala, že nukleárne zbrane tu byť nemôžu, lebo to vraj nedovoľuje Zmluva o nešírení jadrových zbraní od roku 1974. "Toto je úplne typické zavádzanie vládnej koalície, aké používa od začiatku verejnej diskusie," upozorňuje publiciasta a pripomína hovorkyni fakty, ktoré si mohla naštudovať aj sama ešte pred tým, ako otvorila ústa.

M. Uhrík (Republika): Európska únia je pre USA druhoradá „podržtaška“
Ruské noviny Izvestija zverejnili postreh európskeho poslanca Milana Uhríka (Republika), že Európska únia je pre USA „obyčajná podržtaška“. Zverejnil o tom informáciu na svojom Facebooku. Uhrík sa pýta, ako je možné, že o osude (európskej)... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Teraz k faktom

Zmluva o nešírení jadrových zbraní bola prijatá 12. júna 1968, Česko-Slovensko ju podpísalo v čase Pražskej jari 1. júla 1968 a platnosť nadobudla od 5. marca 1970. Napriek tomu, v Česko-Slovensku boli jadrové zbrane rozmiestnené už v roku 1969, čo potvrdil aj generál Miroslav Vacek (bývalý minister obrany).

Krátko pred Vianocami roku 1983 zasa Sovietsky zväz rozmiestnil v Česko-Slovensku odpaľovacie jadrové zariadenia a rakety stredného doletu v reakcii na rozmiestnenie balistických rakiet Pershing 2 v západnej Európe. Sám vtedajší minister zahraničných vecí Bohuslav Chňoupek vo svojich pamätiach spomína, akým ponižujúcim spôsobom mu to bolo oznámené: bežnou poštou, v 8-riadkovej správe (rovnakým spôsobom sa o tom dozvedel aj jeho kolega z vtedajšej NDR).

Opis fotky nie je k dispozícii.

Zdroj: FB/ECh

Postupujú podľa dohodnutého manuálu

"Tvrdiť, že Zmluva o nešírení jadrových zbraní neumožňuje rozmiestniť nukleárne zbrane na území Slovenska je úplne smiešne klamstvo, ale to som predsa vysvetľoval už veľakrát (okrem iného aj na príklade, že dnes majú Spojené štáty rozmiestnené jadrové zbrane v Turecku, Nemecku, Taliansku, Belgicku a Holandsku a šéf NATO pripúšťa, že môžu byť presunuté smerom na východ). Všetci to vedia, ale títo notorickí klamári zámerne ignorujú fakty, lebo idú podľa manuálu," varuje Chmelár. 

Stále chce byť za peknú, ale už je na nej iba figový list
"Zmluva DCA ide do finále. A vytvára veľký odpor. No a máme tu političku, ktorá chce byť vždy za peknú." Píše publicista a politický komentátor Roman Michelko na portáli veci-verejne.sk. "Tak čo urobí? Vytiahne figový list, ktorý má jej zlyhanie... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Bezočivý Krúpa klamal rovnako ako prezidentka

Podľa politológa rovnako už tradične klamal šéf branno-bezpečnostného výboru parlamentu Juraj Krúpa. "Krúpa rovnako ako prezidentka klamal, keď tvrdil, že ani jedno definovanie porušenia ústavy v pripomienkach uvedené nebolo. Nie je to pravda, sú ich desiatky. Z čl. 3 ods. 3 navrhujeme vypustiť písm. b), nakoľko ozbrojené sily USA nemôžu vyžadovať, hoci len dočasný prístup a využitie súkromných pozemkov a zariadení fyzických a právnických osôb SR bez primeranej náhrady. Ide o hrubý rozpor s Ústavou SR a právom EÚ, ak by orgány cudzieho štátu mali mať možnosť zasahovať do vlastníckych práv fyzických a právnických osôb v Slovenskej republike.”

"Ozbrojené sily USA rozmiestnené na Sliači sa rozhodnú, že chcú využívať nejaké rekreačné zariadenie v Demänovskej doline alebo nejakú budovu priamo v centre Zvolena. Na základe tejto zmluvy sme povinní ich žiadosti vyhovieť bez toho, aby za to Ozbrojeným silám USA vznikli nejaké náklady. Majiteľ súkromného zariadenia sa nielenže nemôže rozhodnúť, či im vyhovie, ale nemá nikde garantované ani to, že mu za to niekto zaplatí," upozorňuje Chmelár. 

Pán minister, chutí vlastná medecínka?
Nedávno sa objavilo video spred troch rokov, kde I. Matovič, vtedy ešte poslanec volá po referende kvôli americkým základniam a všetkému, čo dohoda, ktorú teraz minister Naď pretláča. Ten pán Naď, ktorý na videu stojí za Matovičom a prikyvuje mu... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Drzosť Juraja Krúpu sa však podľa publicistu pri tomto klamstve nezastavila. Pokračoval v opakovaní dohodnutého manuálu, že kritici sa tomu nerozumejú a konkrétne sa do toho nerozumie ani Úrad jadrového dozoru SR.

"Fu... takže takto, pán intergalaktický odborník Juraj Krúpa. Nikde nemôžem nájsť váš seriózny životopis, netuším, čo ste vyštudovali, čím ste sa zaoberali predtým, ako vás najali do Američanmi plateného think-tanku, ktorý sa tu vynoril po Majdane – a to sa v oblasti medzinárodných vzťahov intenzívne pohybujem takmer štvrťstoročie. A vy si dovolíte tvrdiť, že ústredný orgán štátnej správy, ktorý je na Slovensku hlavným garantom štátneho dozoru nad jadrovou bezpečnosťou, sa nerozumie do problematiky jadrovej bezpečnosti?? Toto je taká bezočivosť, že po tejto hláške by vás už nijaký seriózny človek nemal brať vážne," nenechal Chmelár na Krúpovi nitku suchú.

Keby hlúposť kvitla, Macko je ako májová čerešňa

Podľa politilóga rovnako postupuje aj generál Pavel Macko, ktorého ako „bezpečnostného experta“ citoval moderátor verejnoprávnej televízie, hoci v tomto spore vystupuje iba ako demagogický šéf jednej mimoparlamentnej ministrany, ktorý namiesto vecných argumentov uráža oponentov ako taký pohonič – tým vulgárnejšie, o čo viac sa dostáva pri argumentácii do úzkych.

Hubosráč, neobyčajný klamár, dement, klamár. Kto takto vyfasoval?
"A tak to je hádam so všetkými jeho predvolebnými sľubmi." Píše na sociálnej sieti Anna Belousovová. "Ústredné krédo tohto obyčajného politika by mohlo byť: SĽUBY SA SĽUBUJÚ, BLÁZNI SA RADUJÚ." Dopĺňa Anna Belousovová. Teraz asi čakáte text, ale... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

"Ale jeho najnovší výplod je skutočne gól. Macko sa nechal počuť, že v prípade odmietnutia zmluvy v referende sa „de facto znemožní aj realizácia článku 5 Zmluvy o NATO“. Takže takto, pán generál. Keby hlúposť kvitla, ste ako májová čerešňa. Tento demagóg nám chce navravieť, že doteraz, kým tu neboli americké vojská, sme nemali garantovanú kolektívnu obranu alebo že o ňu prídu napríklad Francúzi, ktorí podpísanie DCA so Spojenými štátmi kategoricky odmietli. Toto sú bezočivé klamstvá! Čiže takýmito výplodmi ducha by sa mal zaoberať skôr psychoanalytik ako politický analytik a ani ja pri tejto totálnej kravine nebudem strácať čas," krúti hlavou Chmelár.

Denník N prirovnáva k New York Times?

Bezočivé mu príde aj to, že nejaký Krúpa si dovolí povedať o nositeľke Pulitzerovej ceny Helene Cooper, ktorá v článku The New York Times odhalila zámer Spojených štátov zabezpečiť výcvik ukrajinských povstalcov na Slovensku, toto: „Nikde nie je zdroj, bohvie, s kým sa tá pani rozprávala a urobila sa zaujímavou“. "A aby to úplne zabil tak postavil Denník N a New York Times na rovnakú úroveň..."

"Na záver snáď len to, že súhlasím s tým, že ani za mečiarizmu nebola táto spoločnosť taká rozdelená – ale spôsobili ste to vy, svojím štýlom vládnutia, svojou aroganciou moci a svojím absolútnym ignorovaním základných štátnych záujmov Slovenskej republiky," uzavrel Chmelár.

Gen. Viktorín (hnutie Republika): TOTO nie je náhoda!
Generál Jozef Viktorín (Republika) hovorí v súvislosti s marcovou realizáciou cvičenia Saber Strike o výsmechu občanom. To sa bude konať na Lešti, na letisku Sliač a na cvičisku v Leviciach. Dobre načasované "Zúčastní sa ho 3000 vojakov a... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.