Brusel: Protest 50-tisícovej masy ľudí proti covidovým opatreniam (VIDEO)
24 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Proti koronovým opatreniam demonštrovalo v Bruseli približne 50 000 ľudí z viacerých európskych krajín, píše de.euronews.com.

V dave bolo vidieť vlajky Poľska, Holandska a Rumunska, ďalšie boli z Francúzska a Portugalska. Protestujúci vtrhli do budovy Európskej zahraničnej služby v centre Bruselu a zdemolovali vstupnú halu.

Vodné delo a slzný plyn

Ďalší demonštranti zničili časť bariér a napadli skupinu policajtov. Belgická polícia použila na rozohnanie protestov vodné delo a slzotvorný plyn. Demonštranti pochodovali belgickým hlavným mestom. Potom sa zhromaždili v „európskej štvrti“ mesta, kde protest prerástol do násilností.

Proti chaosu a vyčerpaniu z koronových opatrení: Celonárodný štrajk učiteľov vo Francúzsku (VIDEO)
Učitelia v celom Francúzsku odišli z práce. Protestovali proti koronovej politike Emmanuela Marcona a neustále sa meniacim pravidlám pre školy, píše de.euronews.com. Podľa ministerstva školstva sa na ňom zúčastnilo 38,5 percenta všetkých učiteľov... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Protesty aj v iných metropolách

Protesty s tisíckami účastníkov sa uskutočnili aj v ďalších európskych hlavných mestách. Demonštrácie sa konali napriek tomu, že niektoré vlády zmiernili obmedzenia, hoci variant Omikron sa rýchlo šíri ďalej. Zdravotnícky úrad EÚ uviedol, že Omikron je v súčasnosti prevládajúcim variantom v Únii, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Búrlivé protesty proti COVID opatreniam: Demonštranti zaútočili na budovu parlamentu v Sofii (VIDEO)
Bez ohľadu na vysoký počet nakazených COVIDom-19 v Bulharsku je vláda v Sofii za svoje reštrikcie pod paľbou ostrej kritiky. Denne sa tam nakazí 7 000 ľudí, informuje de.euronews.com. Demonštranti sa zhromaždili v centre Sofie. Došlo k ostrým... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.