Proti chaosu a vyčerpaniu z koronových opatrení: Celonárodný štrajk učiteľov vo Francúzsku (VIDEO)
14 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Učitelia v celom Francúzsku odišli z práce. Protestovali proti koronovej politike Emmanuela Marcona a neustále sa meniacim pravidlám pre školy, píše de.euronews.com.

Podľa ministerstva školstva sa na ňom zúčastnilo 38,5 percenta všetkých učiteľov v celej krajine. V materských a základných školách to bolo podľa údajov odborov približne 75 percent a v nižších a vyšších stredných školách 62 percent.

Máme toho dosť!

Jeden z demonštrantov povedal: „Máme toho jednoducho dosť!  Spôsob, akým vláda vydáva oznámenia. Hygienické nariadenia sú jedna vec, ale ide o spôsob, akým sa podávajú oznámenia a ako s nami vláda narába."

Učitelia sú už vyčerpaní a unavení

Odbory kritizovali, že koronové pravidlá sa často menia vo veľmi krátkom čase a oznamujú sa len prostredníctvom médií. Zamestnanci v školstve boli podľa nich po 20 mesiacoch koronakrízy slabo chránení a vyčerpaní.

Francúzsko zavedie „zdravotný superpas“. Aké  výhody bude mať táto priepustka? (VIDEO)
Francúzska vláda sprísňuje opatrenia po náraste počtu prípadov COVID-19 v krajine a plánuje zaviesť zdravotný superpas. Ten umožní prístup na miesta s osobitným rizikom, ako sú kluby. Predpokladom sú tri očkovacie dávky a negatívny test na COVID,... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Zápasia s množstvom administratívy

Vláda nedávno zmiernila prísne pravidlá pre jednotlivé prípady infekcie a zaviedla postupné odstupňovanie na základe samovyšetrenia. Riaditelia škôl sa teraz sťažujú na obrovskú organizačnú záťaž.

Hovorca vlády Gabriel Attal obhajoval nové nariadenia, ale súčasne pripustil, že nie všetko prebehlo v posledných dňoch hladko. Poukázal na to, že momentálne sú zatvorené len 2 percentá tried na školách, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Európske metropoly sa zmietajú vo vlne masových protestov. Bratislava mlčí (VIDEO)
Odporcovia očkovania v Bruseli kritizovali „totalitný systém v čínskom štýle", informoval de.euronews.com. Podľa de.euronews.com vo Francúzsku vyšlo do ulíc 100-tisíc ľudí. Rakúsky spolkový kancelár tvrdí, že povinné očkovanie od 1. februára bude,... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.