Búrlivé protesty proti COVID opatreniam: Demonštranti zaútočili na budovu parlamentu v Sofii (VIDEO)
13 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Bez ohľadu na vysoký počet nakazených COVIDom-19 v Bulharsku je vláda v Sofii za svoje reštrikcie pod paľbou ostrej kritiky. Denne sa tam nakazí 7 000 ľudí, informuje de.euronews.com.

Demonštranti sa zhromaždili v centre Sofie. Došlo k ostrým stretom s políciou. Štyria policajti utrpeli zranenie a museli ich previezť do nemocnice. Protesty zorganizovala nacionalistická strana Obroda (Vazrazhdane).

Pred týždňom úrady rozhodli o povinnom predkladaní dokladu o očkovaní. Líder nacionalistickej strany v reakcii na to vyzval svojich stúpencov, aby prerušili plenárne zasadnutie.

Niektorí ľudia prišli v špeciálne organizovaných autobusoch z iných častí krajiny. Cestu im uhradili.

„Experimentálna tekutina“

Líder Obrody Kostadin Kostadinov a členovia jeho strany nazývajú vakcíny „experimentálnymi tekutinami". Napriek tomu je tretina členov strany zaočkovaná. Kostadinov bol naposledy v karanténe po tom, čo bol v kontakte s predsedom parlamentu, ktorý mal pozitívny test na COVID-19.

Preto na protestoch chýba. To však nezabránilo jeho stúpencom, aby nasledovali jeho výzvu a vydali sa smerom k budove parlamentu. Dovnútra sa im však preniknúť nepodarilo. Jeden z účastníkov protestu, ktorých odviedla polícia, mal pri sebe zbraň, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulok red. HD.)

Použitie policajných psov a obuškov. Protest tisícok ľudí v Amsterdame napriek zákazu (VIDEÁ)
Tisíce ľudí sa v Amsterdame zúčastnili na zhromaždení proti pandemickým obmedzeniam. Došlo k vážnym potýčkam s políciou, informuje de.euronews.com. Na videozáznamoch, ktoré sa šíria internetom, vidno protestujúceho, ktorého pohrýzol policajný pes,... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.