Spustila sa kritika od poslancov: S takýmto polotovarom nemá Kolíková vo vláde čo robiť!
14 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Tak toto v parlamente určite naprejde! Novú súdnu mapu z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej takmer hneď po jej schválení vládou mnohí poslanci odsúdili k neúspechu. V aktuálnej podobe ju odmietajú podporiť.

Podporu od poslancov nedostane

Reformný návrh po schválení vládou SR už smeruje do parlamentu, no viacero poslancov ju v aktuálnej podobe vopred odmieta podporiť. Kritika sa valí hlavne zo strany OĽaNO a Za ľudí! Informuje o tom portál 1pluska.sk.

Prakticky okamžite po oznámení, že vláda SR schválila nový návrh súdnej mapy, predstúpili pred novinárov Kolíkovej exkolegovia zo strany Za ľudí, poslanci Jana Žitňanská a Juraj Šeliga. Vyhlásili, že návrh v súčasnej podobe určite neprejde parlamentom. Ministerku kritizujú za to, že návrh ide do parlamentu bez toho, aby bol definitívne prerokovaný.

Opustí Kolíková svoju funkciu?

Poslanec Michal Šipoš zašiel ešte ďalej a uviedol, že ak si Kolíková nesplní „domácu úlohu", nemá čo robiť vo svojej funkcii. Šéfka Za ľudí Veronika Remišová vyhlásila, že spôsob, akým bola pripravovaná reforma súdnej mapy a samotný výsledok, pôsobia ako polotovar.

Fakt už choďte do riti, tu sa už nedá normálne žiť, práve vašou zásluhou!
Pre útlocitné fajnovky pripomínam, že výraz "riť" je spisovný, aj keď vulgárny. Oveľa vulgárnejší je však vzťah moci tohto štátu k občanom tohto štátu. Ten je, každodenne prezentovaný touto vádnou mocou, priam perverzný. (Perverzia, perverzita... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Hlavný motív reformy sa kdesi vytratil

S novou súdnou mapou nesúhlasí ani poslanec OĽaNO György Gyimesi. „Pri prvej verzii súdnej reformy som pochválil pani ministerku, že je to prvá reforma, ktorá neohrozuje a nepoškodzuje záujmy maďarských občanov žijúcich na Slovensku. Nemal som proti nej žiadne výhrady až do momentu, keď sa začala prezentovať tretia verzia, v ktorej sa už počíta so zrušením Krajského súdu v Banskej Bystrici a jeho presunom do Žiliny,“ uviedol Gyimesi.

„Ak by táto reforma mala prejsť takýmto spôsobom, je to v príkrom rozpore s tým, čo sa uvádza v dôvodovej správe a čo je hlavným motívom celej reformy, teda aby súdy boli bližšie k ľuďom a aby boli dostupné,“ hovorí Gyimesi.

„Putinov bankár“ prišiel o pohľadávku voči Rusku vo výške 14 miliárd dolárov!
Právna bitka finančníka na úteku bola jedným z najväčších finančných škandálov v ruskej histórii! Španielsky najvyšší súd zamietol dlhotrvajúcu žalobu bývalého oligarchu Sergeja Pugačova. Tá požadovala, aby Rusko zaplatilo odškodné viac ako 14... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Ministerka bez mandátu

Líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini hovorí, že Kolíková nemá politický, odborný a ani morálny mandát na presadenie reformy. 

„Súdna mapa bola pripravená od stola, bez diskusie so zástupcami regiónov a čelí výraznému odporu z radov sudcov a zamestnancov justície, ktorým vraj má uľahčiť prácu," skonštatoval Pellegrini.

Belousovová: Film s názvom Pandémia pomaly končí
Celý svet sa chystá na to, že pandémia sa skončí, len Slovenská vláda ide svojich občanov "škrtiť" opatreniami a namiesto toho, aby ich spájala, ich "kategorizuje". Situácia hnevá aj A. Belousovovú, predsedníčku strany Národ a spravodlivosť. Ktorá... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.