Fakt už choďte do riti, tu sa už nedá normálne žiť, práve vašou zásluhou!
13 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Pre útlocitné fajnovky pripomínam, že výraz "riť" je spisovný, aj keď vulgárny. Oveľa vulgárnejší je však vzťah moci tohto štátu k občanom tohto štátu. Ten je, každodenne prezentovaný touto vádnou mocou, priam perverzný. (Perverzia, perverzita alebo perverznosť je správanie, ktoré sa vymyká morálnym normám a zvyklostiam spoločnosti, skazenosť, scestnosť, deviácia.)

Naozaj nenapíšem nič nové. Dávam na "papier" iba to, čím žijú bežní občania každý deň, akurát sú pre celý systém tak nedôležití, že si ich nikto, ale vôbec nikto nevšíma. Od štátnych úradníkov až po trápne politizujúce figúrky z médií hlavného prúdu. Pretože občan je v tomto štáte nič, čím by stálo za to sa zaoberať. Nič, okrem jeho voličského hlasu. A jeho daní a odvodov.

Obraz prvý

Stála za katedrou celých päťdesiat rokov. Má to "nešťastie", že jej osud doprial dožiť sa deväťdesiatky. Jej príbuzní už pomreli. Zostala sama. S fungujúcou hlavou, bijúcim srdcom, ale nevládnymi rukami a chromými nohami. A trápnym učiteľským dôchodkom. Onkologický pacient, diabetik, kardiatik. Už naozaj fyzicky neschopná dôstojne sa sama o seba postarať, hoci pre spoločnosť pripravila tisíce občanov. Nie je schopná lietať po úradoch, aby si vybavila vozík, zľavu na zdravotné pomôcky, ona nie je schopná ani už len dostaviť sa pred nejaké lekárske komisie. Na sociálkach sa kradnú vo veľkom milióny, ona živorí, teda, živorila by, ak by sa niekto o to nepostaral. Niekto úplne iný ako štát. O ňu. Občianku toho štátu. O človeka - nestraníka.

Obraz druhý

V pralmente sa budú tupo stranícky a ideologicky primitívni hlupáci (eufemizmus, na jazyk sa tlačí omnoho viac brisknejších, žiaľ, nateraz ešte nepublikovateľných výrazov) hadáť nad hlúpimi zákonmi, ktoré v prípade schválenia pomastia maximálne tak ich ideologické egá. A osobné kontá ich známych. Schvaľujú si zákony, ktoré upevňujú ich moc, odstavujú (prípadne zasamovražďujú) oponentov, nadháňajú kšefty, zabezpečujú ich beztrestnosť. Skúste si spomenúť, kedy naposledy schválili niečo pre predavačku, robotníka za pásom, zdravotnú sestru, učiteľa, lekára, rušňovodiča či "smetiara". Nespomínam si a je to moja práca. Skúste si spomenúť na to, kedy si na týchto ľudí spomenuli takzvané samozvané "hviezdy mainstreamu"! Tých zaujímajú iba svine a koľko komu za tie svine a najmä ako a cez koho. (Nie nie je to nadávka, tu ide o dotácie na svine ako obraz desivej všeobecnej praxe, napríklad, ktoré poberajú obyčajní naši ľudia z OĽaNO, áno, tí, ktorí to tu "čistia od mafií".) Tu sa rieši iba biznis pre tých pri korytách a ich upevňovanie moci. A prideľujú poľovné revíre "našim".

Nie sú vodiči, rušňovodiči, zdravotné sestry, nie je nikto a nič

Tu sa iba devastuje a žmýka ako starý zhnitý plesnivý citrón iba to, čo tu ešte zostalo z rokov pred prevratom. Na nič, čo je pre občana, nie sú peniaze. Vždy sa nájdu, ak ide o marže z biznisu pre bratov, sestry, tetušky, manželky. Alebo pre stranu. Každý sa tu dojemne stará o to, čo by mal alebo nemal robiť Putin, ale nezaujíma ho to, čo by mal on sám - spravovať štát tak, aby jeho občania neživorili, ale žili. Aby tu konečne prestal ekonomický holokaust bežných ľudí.

Skúste si ísť dať predpísať lieky

Ja som skúsil prakticky, včera toho boli plné médiá, žiaľ, iba v teoretickej rovine. A bodka. "Radšej vám predpíšem všetko, čo beriete, neviem, či mi to systém ešte vezme, o týždeň som tu už možno zbytočná", vraví mi obvodná lekárka. "Nech vám to predpíše vaša obvodná", píše mi na mailovú otázku lekár - špecialista. Obvodná mi zas odpisuje, že ona nemôže písať lieky od špecialistu. A iný špecialista mi do telefónu radí, že "liek, ktorý mi ako špecialista doteraz smel predpisovať, mi odteraz môže predpisovať iba lekár s inou špecializáciou." Choďte do riti, vážení, fakt, fakt už choďte do riti, nevážení stranícki arogantní správcovia štátu. Vy toto nemusíte prežívať. Vy nemusíte bojovať o vastný život, vy máte na to ochranky a vašich poskokov či nami platených asistentov! Ozaj, čo keby si občania začali najímať asistentov na váš účet?

Skúste žiť z minimálneho dôchodku alebo bez práce

Skúste sa čo i len vžiť do životnej situácie siroty, ktorú v deň plnoletosti vyhodíte z decáku na ulicu. Kde má bývať? Z čoho má žiť? Kedy pôjde na dovolenku do Ománu? Ráta si na desať deka tresky a rožok denne. A to pod mostom. Dôchodca si ide vybrať Matovičovu žobračenku na poštu a tá nemá hotovosť. Hovorkyňa povie na drzovku na obrazovku, že "ide o náročný keš manažment, na ktorý sa dôkladne pripravili". Oni si naozaj arogantne myslia, že sme tu fakt všetci idioti? Skúste žiť a prežiť z minimálneho dôchodku! V Poľsku a v Maďarsku znižujú a rušia dane na potraviny a energie. Tu nám šialenec so sadistickým výzorom v tvári oznamuje, ako odvody a dane zvýši. Dialóg nemého s hluchým. Štátu s občanom. Fakt už choďte do nejakej riti! Najlepšie tej vašej milovanej, americkej! Ste hluchí, treba vám to povedať trošku hlasnejšie...