„Putinov bankár“ prišiel o pohľadávku voči Rusku vo výške 14 miliárd dolárov!
14 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Právna bitka finančníka na úteku bola jedným z najväčších finančných škandálov v ruskej histórii! Španielsky najvyšší súd zamietol dlhotrvajúcu žalobu bývalého oligarchu Sergeja Pugačova. Tá požadovala, aby Rusko zaplatilo odškodné viac ako 14 miliárd dolárov, píše portál RT.

Ruské médiá informovali, že súd v Madride zamietol nároky zakladateľa Medzinárodnej priemyselnej banky (Mezhprombank) po tom, čo jeho žiadosť zamietla medzinárodná arbitráž v júni 2020.

Miliardár na úteku

Pugačev začal konanie proti Rusku v roku 2015 už ako občan s francúzskym občianstvom. Bývalý senátor tvrdil, že jeho práva investora boli porušené ruskými úradmi podľa podmienok dohody medzi Francúzskom a Sovietskym zväzom o ochrane kapitálových investícií.

Haagsky tribunál zamietol jeho nároky na žalobu o 14,5 miliardy dolárov a nariadil mu zaplatiť 5,8 milióna dolárov na pokrytie nákladov prípadu.

Nedodržiava svoje vlastné pravidlá: Prešľap Europolu?
Najvyšší predstaviteľ EÚ pre ochranu údajov vyzval Europol, aby hromadne vymazal osobné údaje podozrivých osôb, ktorým sa nedokázala súvislosť s trestnou činnosťou, píše epochtimes.de. Po 6 mesiacoch ich treba vymazať Európski vyšetrovatelia pri... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pugačev pre obchodný denník RBK povedal, že proti rozsudku už bola podaná žiadosť o prehodnotenie. „Odvolacia inštancia sa našou sťažnosťou nezaoberala, len napísali, že dôverujú rozhodcom, čo je vo všeobecnosti nezmysel, ale nie neočakávané,“ povedal.

Blízke vzťahy s Putinom

Mezhprombank v roku 2010 skrachovala a stratila viac ako 1,03 miliardy dolárov. Pugačov je hľadaný pre obvinenia, že bankrot bol úmyselný.

Pugačev, ktorého západní reportéri nazvali „Putinovým bankárom“ – odkaz na jeho údajné úzke vzťahy s ruským prezidentom – bol do roku 2008  podľa Forbesu zaradený do zoznamu „Zlatých 100“ miliardárov krajiny. 

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/13/sankcie-proti-putinovi

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.