Šikanovanie Djokoviča štátnou mocou pokračuje. Aj jeho vlasťou
14 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Austrálsky minister imigrácie zrušil víza Novakovi Djokovićovi. Srbskému tenistovi hrozí deportácia z krajiny, na Australian Open pravdepodobne nenastúpi. Jeho právnici sa chcú proti rozhodnutiu odvolať, informoval Denník N.

„Vláda premiéra Scott Morrisona je pevne odhodlaná chrániť austrálske hranice, obzvlášť v súvislosti s pandémiou covid-19,“ uviedol minister Alex Hawke. Djokovićovi prvýkrát zrušili víza po príchode do Austrálie 6. januára, pretože sa snažil dostať do krajiny s typom víza, ktoré neumožňuje zdravotnú výnimku pre nezaočkovaných. Následne bol prevezený do imigrantského hotela. Súd však toto rozhodnutie zvrátil a srbskému tenistovi obnovil víza.

Novak Djokovič vyhral ďalší zápas: Tentoraz s celou Austráliou!
Novak Djokovič bude môcť hrať na Australian Open! Austrálsky sudca totiž nariadil, aby bol prepustený z karantény, píše britský The Sun. Vyhraté však ešte nemá! Čakajú ho ďalšie právne peripetie Rozhodnutie zrušiť hráčovi víza je "nerozumné" - a... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Podľa súdnych dokumentov 9-násobný víťaz Australian Open nie je zaočkovaný proti koronavírusu. Austrálske zdravotné úrady mu umožnili dočasnú výnimku z pravidla o očkovaní pre ľudí, ktorí mali koronavírus v uplynulých šiestich mesiacoch.

Pozitívny test mal srbský tenista údajne 16. decembra, ale o deň neskôr sa zúčastnil na slávnostnom ceremoniáli v Belehrade, kde bez rozstupov či prekrytia horných dýchacích ciest pózoval približne s dvadsiatkou detí. V Srbsku mu dokonca podľa informácií TA3 hrozí väzenie.

Osemnásteho decembra absolvoval rozhovor s reportérmi časopisu L’Equipe, pričom v danom čase už o nákaze vedel. Djoković zároveň podľa svojich slov omylom uviedol, že pred príletom do krajiny dva týždne nikam necestoval. V skutočnosti v decembri zo Srbska odletel do Španielska, kde pár dní trénoval.

Do kauzy Djokovič sa vložil aj Kusturica: Nie sú tresty pre tých, ktorí sa odmietnu dať bodnúť, len ďalším krokom svetovej vlády?
Srbskí politici a celebrity sú pobúrení zaobchádzaním s národnou ikonou! Zaobchádzanie s Novakom Djokovičom označili za hanebné. Ministerstvo zahraničia v Belehrade uviedlo, že svetovú tenisovú jedničku „nalákali do Austrálie..., aby ju ponížili“,... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.