Novak Djokovič vyhral ďalší zápas: Tentoraz s celou Austráliou!
10 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Novak Djokovič bude môcť hrať na Australian Open! Austrálsky sudca totiž nariadil, aby bol prepustený z karantény, píše britský The Sun. Vyhraté však ešte nemá!

Čakajú ho ďalšie právne peripetie

Rozhodnutie zrušiť hráčovi víza je "nerozumné" - a musí byť okamžite prepustený, konštatoval súd. Svetová tenisová jednotka, ktorá nie je očkovaná, však môže čeliť ešte ďalším právnym bitkám, pretože ministri budú zvažovať použitie „osobnej moci“ na zrušenie víz.

Právnik austrálskej vlády varoval, že Austrália môže ešte využiť ministerské právomoci na to, aby nariadila jeho vyhostenie z krajiny. To by viedlo k jeho zákazu činnosti na tri roky.

V súčasnej dobe bude Djokovičovi čoskoro vrátený pas a všetky osobné veci. Vláda musí zaplatiť aj jeho súdne trovy, nariadil sudca.

The Herald Sun informoval, že Djokovič teraz opustil hotel Park - ale zostáva vo väzbe. Dostal špeciálne povolenie byť so svojimi právnikmi na prebiehajúcom súdnom pojednávaní.
 
Do kauzy Djokovič sa vložil aj Kusturica: Nie sú tresty pre tých, ktorí sa odmietnu dať bodnúť, len ďalším krokom svetovej vlády?
Srbskí politici a celebrity sú pobúrení zaobchádzaním s národnou ikonou! Zaobchádzanie s Novakom Djokovičom označili za hanebné. Ministerstvo zahraničia v Belehrade uviedlo, že svetovú tenisovú jedničku „nalákali do Austrálie..., aby ju ponížili“,... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Diana Zaťková
Hotel pre žiadateľov o azyl
Známeho 34-ročného tenistu prinútili vstúpiť do hotela, v ktorom sú ubytovaní žiadatelia o azyl. Prosil, aby bol presunutý na iné miesto alebo aby mu mohol jeho súkromný šéfkuchár variť vegánske jedlá – tieto žiadosti boli zamietnuté.
 

Pretože sa srbský deväťnásobný víťaz Down Under v decembri nakazil Covidom, dostal výnimku z očkovania. To však bolo ešte pred dramatickým zrušením jeho víz.

Zlomyselní a falošní úradníci

Ale teraz jeho právnický tím tvrdí, že súhlasil so zrušením len preto, že bol dezorientovaný nedostatkom spánku a nechal sa namotať na „procedurálne nespravodlivé“ zaobchádzanie od úradníkov. Vízum mal v podstate zrušené ešte keď bol ešte vo vzduchu na palube Boeingu 777-300ER z Dubaja.

Súdne dokumenty tvrdia, že austrálsky predstavitelia sa „zlomyselne a falošne“ pokúšali prinútiť ho, aby podpísal zrušenie víz. Ale aj po dnešnom rozhodnutí o jeho prepustení môže eso čeliť obrovskej reakcii zo strany Austrálčanov, ktorí sa rozdelili v jeho kauze na dva tábory.

Môj syn je v Austrálii väzňom! Nemá sa ani kde umyť, hovorí rozhorčený otec Djokoviča
Snažia sa ho ponížiť! Otec srbského tenistu Novaka Djokoviča tvrdí, že k jeho synovi pristupujú úplne odlišne ako k ďalším 25 hráčom, ktorí požiadali o udelenie lekárskej výnimky, aby mohli štartovať na grandslamovom turnaji Australian Open v... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.