Do kauzy Djokovič sa vložil aj Kusturica: Nie sú tresty pre tých, ktorí sa odmietnu dať bodnúť, len ďalším krokom svetovej vlády?
09 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Srbskí politici a celebrity sú pobúrení zaobchádzaním s národnou ikonou! Zaobchádzanie s Novakom Djokovičom označili za hanebné. Ministerstvo zahraničia v Belehrade uviedlo, že svetovú tenisovú jedničku „nalákali do Austrálie..., aby ju ponížili“, píše portál Irish Times.

Tridsaťštyriročný šampión, ktorý sa narodil v hlavnom meste Srbska, je v izolácii v imigračnom hoteli v Melbourne. Tam čaká na výsledok právneho napadnutia stredajšieho rozhodnutia Austrálie o zrušení víza, ktoré mu umožňuje hrať na Australian Open.

Je to lekcia pre všetkých!

Uznávaný srbský filmár Emir Kusturica v komentári pre spravodajský portál Iskra tvrdil, že Djokovičovo zadržanie nebolo „len lekciou pre vznešeného Srba“, ale pre všetkých.

Kusturica povedal, že „zatknutie Novaka Djokoviča, prvého medzi slobodnými, rebela, ktorý nechce reťaze nového sveta a verí v spravodlivejší poriadok“, mu pripomenul dej filmu, v ktorom boli zatknutí prominentní občania ako lekcia pre zvyšok spoločnosti.

Austrálski predstavitelia uviedli, že hráčovi, ktorý odmietol prezradiť svoj status očkovania proti Covidu, ale predtým povedal, že je proti očkovaniu, bol odmietnutý vstup, pretože nesplnil požiadavky na výnimku. Povedali tiež, že hráč môže slobodne opustiť krajinu, kedykoľvek sa tak rozhodne.

Vladimír Urban: Opatrenia vlády v oblasti kultúry, sú demonštráciou úrovne ich myslenia a tyraniou našej spoločnosti
"Tí naši vládni géniovia," reaguje umelecký vedúci folklórneho súboru Železiar Vladimír Urban na uvoľňovanie opatrení pre kultúru, ktoré umožní vystupovať pred 50-timi divákmi. Súbor Železiar pôsobí na slovenskej folklórnej scéne od roku 1964. Je... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Opäť nastal čas ostnatých drôtov

"Nestal sa svet už väzením, ktorého najvýraznejším symbolom je ostnatý drôt?" spýtal sa Kusturica. "Nie sú tresty pre tých, ktorí sa odmietnu dať bodnúť, len ďalším krokom svetovej vlády?"

Predseda srbského parlamentu Ivica Dačič, bývalý premiér, ktorého Socialistická strana Srbska je partnerom v koaličnej vláde krajiny, uviedol, že Djokovič znáša „ohavné politické prenasledovanie“.

Akákoľvek krajina na svete „rada poskytne občianstvo pánovi Djokovičovi, nieto ešte, že by mu odmietli účasť v turnaji“, povedal Dačič a označil správanie Austrálie za „hanebné“ a za výsledok „politickej nestability v tejto krajine, keďže sa blížia voľby“.

Od zajtra platia nové pravidlá: Delenie ľudí do dvoch kategórií však zostáva
Zákaz vychádzania sa končí! Od pondelka 10. januára si tak môžete posedieť v bare či reštaurácii, ísť na prechádzku alebo na návštevu aj po 20. hodine. Vláda povoľuje uzdu Zákaz vychádzania medzi 20.00 h a 5.00 h platil na Slovensku od polovice... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Rodina to vidí priam biblicky

Hráčova rodina, ktorá ho vo štvrtok prirovnala k Ježišovi a obvinila austrálske úrady z „pokúšania sa ho ukrižovať“, v piatok vyzvala na masový protest proti jeho pokračujúcemu zadržiavaniu. V čase, keď pravoslávni kresťania oslavovali Vianoce.

"Rodina Novaka Djokoviča vyzýva všetkých fanúšikov a priaznivcov najlepšieho tenistu na svete, ktorý sa nachádza v chúlostivej situácii, pred mestským zastupiteľstvom v Belehrade. Najväčší kresťanský sviatok je príležitosťou ukázať význam komunity, poslať podporu z Belehradu a ukázať, akú veľkú podporu má najlepší tenista na svete vo svojej vlastnej krajine," uviedla rodina v spoločnom vyhlásení.

Ministerku kultúry si PODALI známi umelci. TAKÚTO kritiku tak rýchlo nerozdýcha!
Fantastická správa o uvoľnení opatrení pre kultúru sa zmenila na nočnú moru všetkých, ktorí v oblasti kultúry pôsobia. Samotná ministerka kultúry Natália Milanová oznámila pred niekoľkými hodinami, že od pondelka 10. januára, po dlhých... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Nemusíte byť zločinec, terorista ani nelegálny migrant, aby sa tak s vami zachádzalo! Kam sme to dospeli?

Srbské ministerstvo zahraničia dodalo: "Novak Djokovič nie je zločinec, terorista ani nelegálny migrant, ale austrálske úrady s ním tak zaobchádzali, čo vyvoláva pochopiteľné rozhorčenie jeho fanúšikov a občanov Srbska."

Srbská vláda poslala formálnu protestnú nótu na svoje veľvyslanectvo v Canberre, aby ju odovzdala austrálskej vláde, a minister zahraničných vecí Nemanja Starovič podal ústny protest austrálskemu veľvyslancovi v Srbsku Danielovi Emerymu.

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Srbsko nechce ovplyvňovať blížiace sa rozhodnutie súdu, ale očakáva, že „orgány krajiny v duchu dobrých bilaterálnych vzťahov umožnia Djokovičovi stráviť čas v lepšom ubytovaní“.

Jediné, čo táto vláda dosiahla: Rodí sa generácia, ktorá bude kašľať na autoritu štátu!
Všetko, čo dnes páchajú, obráti sa proti nim! Celá tá ich policajná svojvôľa, celý ten ich očkovací teror. Rozohnil sa opozičný poslanec Ľuboš Blaha v svojom najnovšom statuse na sociálnej sieti. Tentoraz riešil exekutívu a, ako vždy,... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.