STO pozvánok na „lockdown drinky“ v záhrade na Downing Street. Unikol pozývací mail (VIDEO)
11 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ako vážne brala britská vláda pandémiu na jar 2020? Táto otázka sa opäť kladie po tom, čo sa ukázalo, že zamestnanci premiéra Borisa Johnsona boli pozvaní na uzavreté stretnutie v záhrade jeho kancelárie na Downing Street, informuje de.euronews.com.

Dôvod: čo najlepšie využiť pekné počasie

Podľa britských médií bola pozvánka v tomto zmysle zaslaná e-mailom 100 ľuďom. V správe, ktorá bola odoslaná počas prvého lockdownu v Spojenom kráľovstve, a ktorú získala televízia ITV, sa uvádza, že zámerom bolo „čo najlepšie využiť pekné počasie".

Podľa riadku, kde je informácia o odosielateľovi, maily poslal Johnsonov tajomník Martin Reynolds. Podľa informácií ITV sa stretnutie uskutočnilo 20. mája 2020.

Text e-mailu:

Zdravím všetkých,

po neuveriteľne rušnom období sme si povedali, že by bolo príjemné využiť pekné počasie a vychutnať si dnes večer niekoľko spoločenských drinkov v záhrade No10.

Príďte od 18:00 a prineste si vlastný alkohol!

Ruky preč od zneužívania údajov z národného registra očkovania! Šikana zo strany štátu
Bádensko-württemberský splnomocnenec pre ochranu údajov Stefan Brink naliehavo varuje pred priveľkým prístupom štátu k zdravotným údajom a pred zavedením národného registra očkovania, informuje epochtimes.de. Šikana zo strany štátu „Dávajte si... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

V krajine vládol tvrdý lockdown

V tom čase sa ľudia v Spojenom kráľovstve mohli stretnúť len s jednou osobou mimo vlastnej domácnosti a len na čerstvom vzduchu.

Metropolitná polícia uviedla, že je v kontakte s vládou kvôli „rozšíreným správam o údajnom porušovaní" covidových nariadení.

Podľa britských médií bol medzi približne 40 účastníkmi aj premiér Boris Johnson s manželkou.

Podľa Sue Grayovej, ktorá bola poverená vyšetrovaním viacerých večierkov, ktoré sa údajne konali na Downing Street počas pandémie, sa rozšíri vyšetrovanie o najnovšie tvrdenia.

Nelegálnu záhradnú párty Johnsonovi odporučil jeho bývalý poradca Dominic Cummings.

Predávkovanie: V nemocnici v Budapešti dostalo viacero ľudí naraz šesť dávok vakcíny. Aká bola reakcia?
Prípad sa odohral v Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena. Podľa informácií 24.hu je postihnutých celkovo 12 očkovaných. V Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena v Budapešti bolo nedávno zaočkovaných niekoľko ľudí šiestimi... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

„Hanba"

Podpredsedníčka labouristov Angela Raynerová označila túto správu za „hanbu". „Boris Johnson by sa mal hanbiť".

Britský minister zdravotníctva Edward Argar pre BBC povedal, že chápe „hnev, smútok a zdesenie, ktoré mnohí pociťujú v súvislosti s týmito obvineniami". Pred vyvodením záverov požiadal, aby sa počkalo na vyšetrovanie.

Úrad predsedu vlády sa k týmto správam zatiaľ nevyjadril, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Vidieť Benátky a zomrieť: Len so vstupenkou! (VIDEO)
Benátky sa vyhlasujú za múzeum: Odteraz budú musieť návštevníci centra platiť vstupné. A mesto chce stanoviť kvóty návštevníkov, informuje de.euronews.com. Obyvateľka Benátok: „Myslím si, že to pomôže ochrániť mesto. Zastaví sa tak veľký nápor... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.