Vidieť Benátky a zomrieť: Len so vstupenkou! (VIDEO)
08 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Benátky sa vyhlasujú za múzeum: Odteraz budú musieť návštevníci centra platiť vstupné. A mesto chce stanoviť kvóty návštevníkov, informuje de.euronews.com.

Obyvateľka Benátok: „Myslím si, že to pomôže ochrániť mesto. Zastaví sa tak veľký nápor turuistov.“

Pred epidémiou koronavírusu prichádzalo do Benátok denne takmer 100 000 turistov. To je takmer dvakrát viac ako počet obyvateľov mesta. Nové opatrenia však nemajú nič spoločné s pandémiou. Vstupné bolo ešte predvolebným sľubom starostu Luigiho Brugnara.

Do Benátok len so vstupenkou

Simone Venturini, zástupca starostu pre cestovný ruch: „Cieľom je odradiť ľudí od jednodňovej turistiky. To mesto unavuje a zaťažuje.“

Ako to urobiť? V budúcnosti si návštevníci Benátok budú musieť rezervovať a kúpiť lístky online. Celodenné vstupenky budú stáť 5 eur.

Hostia ubytovaní v hoteli, penzióne alebo v niektorom z nespočetných ubytovacích zariadení Airbnb už roky platia turistickú daň vo výške päť eur a od novej dane sú oslobodení.

Kartelový úrad vyšetruje príliš úzke prepojenie Amazonu s Apple... podozrenie z nekalej súťaže
Amazon čelí podozreniu, že uprednostňuje značkových výrobcov. Kartelový úrad má teraz prešetriť, či aj iné online platformy „môžu“ predávať Apple produkty, píše nemecký Der Spiegel. Podozrivo úzke väzby V Taliansku už technologické giganty Apple... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Podľa mobilov polícia zistí totožnosť

Vďaka údajom z mobilných telefónov môže polícia zistiť totožnosť návštevníkov v reálnom čase. Systém by mal obyvateľom Benátok a osobám, ktoré v nich pracujú, umožniť voľný pohyb.

Maria Teresa Manierová, policajtka: „Ak zadám údaje v súhrnnej anonymizovanej podobe, môžeme presne vidieť, kto sú títo ľudia: 977 cudzincov, 800 Talianov, z toho 135 obyvateľov a 139 dochádzajúcich."

Arabské emiráty: prvá krajina, ktorá zakázala neočkovaným lietať. Vládna aplikácia sleduje ľudí
Spojené arabské emiráty presadzujú zákaz letov pre neočkované osoby. Pred niekoľkými týždňami tento autokraticky riadený štát oznámil, že už zaočkoval takmer 100 percent svojej populácie, informuje epochtimes.de. Neočkované osoby nesmú opustiť... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Zabezpečenie vstupných brán a kamerový systém

Budúce vstupné brány do Benátok už dorazili a uzavrú hlavné prístupové body do historických centier. Päťsto kamier, ktoré dokážu spočítať počet ľudí, neustále posiela zábery z ulice.

Vstupné pre jednodňových turistov zaviedli v posledných rokoch okrem iných aj ostrovy Ischia a Capri, ktoré je zahrnuté už v cene lodných lístkov. Na ostrove Ischia sa od roku 2011 vyberajú dve eurá, na Capri 2,50 eura, dodáva del.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

PODVOD: tretina pacientov, oficiálne evidovaných ako covidoví, je v nemocnici z úplne iných dôvodov (Peter F. Mayer)
Komentár Petra F. Mayera (TKP) S cieľom udržať tvrdenie o pandémii neočkovaných, musí byť v nemocniciach a na jednotkách intenzívnej starostlivosti čo najviac neočkovaných. Na tento účel sa údaje falšujú, alebo sa aspoň už neuvádzajú, ako sa to... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.