Arabské emiráty: prvá krajina, ktorá zakázala neočkovaným lietať. Vládna aplikácia sleduje ľudí
04 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Spojené arabské emiráty presadzujú zákaz letov pre neočkované osoby. Pred niekoľkými týždňami tento autokraticky riadený štát oznámil, že už zaočkoval takmer 100 percent svojej populácie, informuje epochtimes.de.

Neočkované osoby nesmú opustiť krajinu

Spojené arabské emiráty sa stali prvou krajinou na svete, ktorá zaviedla zákaz cestovania pre všetkých občanov, ktorí neboli očkovaní proti koronavírusu. Ako oznámilo ministerstvo zahraničných vecí po konzultácii s Úradom pre krízové riadenie, neočkované osoby už nesmú opustiť krajinu.

Tí, ktorí už boli očkovaní, musia absolvovať pred cestou do zahraničia posilňovacie očkovanie.

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Existujú aj výnimky, a to v troch prípadoch:  Pre osoby cestujúce do zahraničia na lekárske ošetrenie, ktoré sú oslobodené od očkovania zo zdravotných dôvodov, alebo pri cestovaní z humanitárnych dôvodov. Nariadenie sa nevzťahuje ani na cudzincov žijúcich v Arabských emirátoch.

Populácia je zaočkovaná na takmer 100 percent

Emiráty sú priekopníkmi v očkovaní svojho obyvateľstva proti COVIDu-19. Koncom novembra už vláda oznámila, že všetci obyvatelia boli aspoň raz zaočkovaní. Viac ako 90 percent bolo očkovaných dvakrát. Približne jedna tretina populácie sa podrobila posilňovaciemu očkovaniu.

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Noviny Welt uvádzajú ako dôvod rýchleho pokrytia očkovaním autokratický systém ako taký a skoré používanie vakcín vrátane kontroverzných čínskych očkovacích látok. Hoci v Emirátoch nie je povinné očkovanie, bez očkovania sa prakticky nemožno zúčastňovať na verejnom živote.

Vládna aplikácia na sledovanie ľudí

V Abú Zabí môžete bez dokladu o očkovaní navštíviť len supermarkety a lekárne. Obmedzenia sa vzťahujú na všetkých, ktorí dovŕšili 16 rokov. Dokonca aj v školách sa vyžaduje doklad o očkovaní. Tieto údaje sú uložené vo vládnej aplikácii na sledovanie, ktorú musí mať nainštalovanú každý občan.

Čím je vláda neúspešnejšia, tým je brutálnejšia
Komentár Wochenblick Prepustený profesor z viedenskej Lekárskej univerzity odkryl „rozprávky“ koronového režimu Líder rakúskej opozičnej strany FPÖ Herbert Kickl spolu s profesorom Andreasom Sönnichsenom usporiadali tlačovú konferenciu. Podnetom... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Štát môže prostredníctvom aplikácie sledovať dodržiavanie karantény, výsledky testov a očkovania. Emiráty patria k technologicky najvyspelejším štátom v oblasti dohľadu, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

ŠTYRI dávky vakcíny za rok? Ochrana voči Omikronu po 10 týždňoch od očkovania klesá na 35 percent
Podľa najnovších údajov z Veľkej Británie môže ochrana proti Omikronu klesnúť až na 35 percent, a to už 10 týždňov po očkovaní vakcínou spoločnosti Pfizer, informuje idnes.cz. Štvrtá, piata a potom ďalšia... To podnietilo snahu, aby sa ľudia dali... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.