Zostalo vám jedlo zo sviatkov? Nezúfajte, dajú sa s ním robiť divy!
02 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Neviete čo so zvyškami jedla? Stačí trošku fantázie a rodina si oblíže prsty. 

Všetko naokolo už istú dobu zdražieva a rok 2022 sa bude určite niesť v duchu uťahovania si opaskov. Nehovoríme, že inokedy je plytvanie jedlom v poriadku, ale počas horších časov určite nikto ani neuvažuje, že by niečo vyhodil. Portál tvnoviny.sk preto pre vás vybral pár tipov, aj od šéfkuchára Mila Pabiša, ako zo zvyškov urobiť plné nové jedlo.

Vlašský zo zemiakového šalátu

Keď ste ostali verní klasike a zopakovali ste si menu zo štedrej večere, určite vám zostal zemiakový šalát. Ak vám už ide hore krkom, pridajte do neho nakrájanú šunku alebo údené mäso. Získate tým vlašský šalát, ktorý je medzi Slovákmi jeden z najjobľúbenejších.

Pabiš varuje, že zemiakový šalát by ste mali zjesť do troch dní od urobenia, pretože potom v ňom vzniká kvasný proces a to nie je dobré pre zdravie.

Veštica predpovedá: Čo v roku 2022 čaká Hegera, Fica, či Matoviča?
Najťažší rok od roku 1989! Tak označili mnohí politici práve uplynulý rok 2021. Čo ich však čaká v roku 2022, ktorý práve nastal? Na to má odpoveď veštica Daniela Paculiková. Bude lepšie? Svitá konečne na lepšie časy, alebo sa skôr treba... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Šalát s hovädzím mäsom a broskyňami

Keďže na Nový rok sa nemá jesť lietavá hydina, možno vo väčšine domácností siahli gazdiné po hovädzine a servírovali ako prvú polievku v roku práve vývar z tohto mäsa. Ak ste ho nezjedli s knedľou a omáčkou (hubová, paradajková alebo chrenová), pokojne ho využite do šalátu.

Mäso a štyri zavarené broskyne nakrájate na rezance. Majonézu zmiešate s jogurgom, pridáte kečup, soľ, korenie a zmiešate s mäsom a broskyňami. Šalát môžete podávať na večeru alebo raňajky.

Treska s jabĺčkami a majoránom

V niektorých domácnostiach sa neje kapor, ale iný druh ryby. Ak máte radi tresku, skúste ju urobiť s jabĺčkami. Na panvici rozpustíte maslo, položíte zmrazenú tresku, ktorú osolíte a okoreníte. Jabĺčka umyjete, zbavíte jadierok a nakrájate na krúžky alebo krížalky. Poukladáte na tresku a tesne pred dokončením dáte, medzi prstami, majorán.

Podniky môžu od pondelka otvoriť. Viaceré však avizujú, že sa im to neoplatí!
Môžu privítať prvých zákazníkov, ale neoplatí sa im ani otvoriť! Niektorí majitelia reštaurácií kritizujú nejasné podmienky nariadené štátom a viacerí krútia hlavou nad pretrvávajúcim zákazom vychádzania. Reštaurácie budú môcť od pondelka 3.... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Ak ste nezjedli kapustnicu, zavarte si ju

Rada je úplne jednoduchá. Umyjete si poháre, v ktorých bežne v lete zavárate.Kapustnicu, ktorú ste mali dobre uskladnenú a vychladenú privediete k varu. Keď dosiahne bod varu, vypnete ju a plníte do zaváraninových pohárov a zavriete viečkom.

Potom ju necháte prirodzene vychladnúť. Fyzika nepustí a pri chladení nastane podtlak, viečko budete počuť pukať a naložená kapustnica sa vám zakonzervuje. Takto odložená kapustnica vám vydrží aj niekoľko mesiacov.

Hurka ako jednohubka

Sú regióny, kde na sviatočnom stole nechýbali zabíjačkové špeciality ako hurka, krvavnička alebo klobása. „Z jaterníc si môžete spraviť jednohubky. Iba ich na panvici zarestujete a pridáte na opečené hrianky,“ radí šéfkuchár Pabiš.

Prezidentka pobavila vtipným videom: Zasmejte sa spolu so mnou, odkazuje
Pozrite si vtipné momenty z natáčaní a zasmejte sa spolu so mnou. Takto oslovila v závere roku 2021 Slovákov prezidentka Zuzana Čaputová a prekvapila zostrihom vtipných momentov z natáčaní v Prezidentskom paláci. Zábavné momenty z... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.