Podniky môžu od pondelka otvoriť. Viaceré však avizujú, že sa im to neoplatí!
01 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Môžu privítať prvých zákazníkov, ale neoplatí sa im ani otvoriť! Niektorí majitelia reštaurácií kritizujú nejasné podmienky nariadené štátom a viacerí krútia hlavou nad pretrvávajúcim zákazom vychádzania.

Reštaurácie budú môcť od pondelka 3. januára prijať hostí aj v interiéri. Avšak len tých, ktorí sú zaočkovaní alebo prekonali Covid-19. Prevádzka môže byť naplnená len na 50 percent kapacity, dodržané musia byť aj dvojmetrové odstupy. A to všetko len do 20:00, odkedy platí zákaz vychádzania, informuje spravodajská televízia TA3.

"Ak ide o prítomnosť ľudí po 20. hodine v prevádzkach, upozorňujeme na platný zákaz vychádzania," uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková.

Viacerí podnikatelia avizujú, že bary, reštaurácie či kaviarne neotvoria. Dôvodom je to, že po ôsmej večer v prevádzke už zákazníkov mať nemôžu. Toto by sa malo zmeniť 9. januára, kedy zákaz vychádzania končí.

Nečakaný zvrat silvestrovskej služby! Policajt požiadal priateľku o ruku v priamom prenose (VIDEO)
Chceli nafotiť pozdrav zo silvestrovskej služby, no podarilo sa omnoho viac! Nitriansky policajt Maroš využil službu počas posledného dňa v roku na dojímavú žiadosť o ruku. Obyčajné fotenie sa dojímavo zmenilo Nitrianski policajti mali na koniec... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Zákaz vychádzania vychádzania sa asi predlžovať nebude

Strana SaS jeho predĺženie podporiť nechce. "Budeme žiadať návrat ku Covid automatu," uviedla Jana Bittó Cigániková. Predĺženie zákazu vychádzania nepodporí ani strana Za ľudí a Sme rodina.

Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že vládny kabinet Eduarda Hegera zrušenie zákazu vychádzania prehodnotí. Do úvahy ale bude brať odporúčania odborníkov. 

"Jednou z možností je návrat ku Covid automatu. Fakt je ten, že počet pacientov v nemocniciach mierne klesá a už niekoľko dní sa drží stabilne pod hranicou 2500," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Najhorúcejší kalendár roku 2022 bude ten folklórny! (FOTO)
Dámy nezúfajte! V najnovšom kalendári Hotfolk myslia nielen na pánov, ale aj na vás. Na rok 2022 totiž k sexi kráskam v krojoch pribudli aj úchvatní muži. Nový rok 2022 bude poriadne horúci. Najnovší kalendár Hotfolk na nasledujúcich 12 mesiacov... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.