Reakcie opozície na prejav prezidentky: TOTO sa jej bude čítať ťažko
02 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Ako každý rok, tak aj teraz sme si 1. januára vypočuli novoročný prejav prezidentky republiky. Najostrejšie reakcie naň prišli, samozrejme, zo strany opozície. Čo si o prejave Zuzany Čaputovej myslí Blaha, Pellegrini, Danko?

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha: Prestaňte prosím urážať ľudí! 

Nie, pani prezidentka, Slovensko dnes nevytrhnú z biedy vaše floskule a frázy. A prestaňte prosím urážať ľudí! Oslovil Zuzanu Čaputovú vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec Blaha. Reagoval tak na novoročný prejav prezidentky.

Podľa neho v čase, kedy ľudia prichádzajú o živobytie, Čaputová ďakuje za ľudskosť a "vraj sa máme riadiť srdcom a ohľaduplnosťou a súdržnosťou a zívam a zívam a zívam...".

"Lebo toto potrebujú tie tisíce robotníkov, živnostníkov, seniorov a zdravotníkov, ktorým berú všetko. Prepáčte, pani prezidentka, že vás prebúdzam z vášho tranzu, ale žijete v Slovenskej republike, ktorá oslavuje 29. výročie svojho vzniku. A fakt nie je najvhodnejšie fľochnúť Slovákom do tvárí, že sa majú zbaviť poddanského zmýšľania," upozorňuje Blaha.

Odhalený úmysel ministra financií ohľadom návrhu poslaneckých platov!
"Človek si niekedy vážne kladie otázku, či je náš minister financií taký "osemuhlový", alebo si myslí, že sme takí hlupáci, alebo sa nebodaj len hrá a nakoniec obetuje všetko, vrátane sám seba na oltári popularity," zamýšľa sa autorka článku na... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Rovnako nevhodné je podľa neho aj vyzývať ľudí, aby začali byť kráľovskí. „Akože slobodní a sebavedomí. A ísť sa dať povinne zaočkovať a poslúchať vladárov, lebo takto to vraj robia králi,“ kritizuje Blaha. Najhoršie však podľa neho je, že to tvrdí osoba, ktorá sa riadi inštrukciami z americkej ambasády.

„Vážená pani Čaputová, neexistuje silnejší prejav slobody ako nepodľahnúť celospoločenskej hystérii, farma-propagande a štátnemu teroru, ktorým vás nútia do medicínskeho experimentu – nepodľahnúť vášmu pliecku s ihlou ani vašim hoaxom o tom, že vakcína je sloboda,“ odkázal jej.

Bývalá poslankyňa Smeru Renáta Zmajkovičová: Trochu pokrytecké a manipulatívne

"Pozreli ste si prejav prezidentky?" opýtala sa hneď v úvode svojho statusu na sociálnej sieti opozičná politička Zmajkovičová. Vzápätí však ukľudnila všetkých, ktorí to nestihli. 

"To nevadí. Len veľa prázdnych slov, žiadne povzbudenie pre ľudí. Nerozumiem tomu respirátoru na tvári pri prejave. To bolo načo? Či i my doma pri TV sme si ho mali nasadiť? Trochu pokrytecké a manipulatívne, nie?" skonštatovala politička.

Od nového roka lieky bez doplatkov? POZOR! Nie všetky a nie pre všetkých
Od Nového roka viaceré skupiny pacientov nebudú za lieky v lekárni doplácať. Má to však opäť niekoľko háčikov. Bez doplatku nebudú všetky lieky a tiež nie pre všetkých dôchodcov, píše portál dnes24.sk. Závisieť to bude od výšky ich príjmu. Uviedla... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

V každom prípade očakávala viac a tí, čo prejav nestihli, žiadna škoda. "Šaty identické, situácie nie, respirátor raz áno, raz nie. K zdravému rozumu nás vyzvala pani prezidentka vo svojom prejave. Tak ako….?" uzavrela Zmajkovišová svoj status otázkou. 

Opozičný poslanec Tomáš Taraba: Radšej zdravý rozum

"Pani prezidentka v tej spleti prázdnych fráz povedala jednu, čo ma zaujala. Vyzvala Slovákov, aby sme sa riadili vlastným srdcom," píše na facebooku opozičný poslanec parlamentu Tomáš Taraba.

Viac ako novoročný prejav ho však zaujala myšlienka prezidentky ešte spred pár dní. "Pred sviatkami sa pani prezidentka pochválila, že vypnúť na Slovensku internet je myšlienka, ktorá je "jej srdcu veľmi blízka." Preto prajem Slovákom, aby sme sa riadili predovšetkým zdravým rozumom, aby nás takéto hlúposti nenapadali, aj keď by pramenili hlboko zo srdiečka," radí čitateľom Taraba.

Bezpečnostný analytik Žitný trvá na tom, že generála zabili
Generál Milan Lučanský a bezpečnostný analytik Milan Žitný boli priatelia. Žitný bol medzi prvými, kto povedal, že Lučanského zabili. Dodnes na tom trvá. Prečo pochybuje bezpečnostný analytik Milan Žitný o tom, čo tvrdia kompetentní o smrti gen.... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Hlas-SD vníma príhovor prezidentky ako výzvu na zjednotenie spoločnosti

Mimoparlamentný Hlas-SD vníma novoročný príhovor prezidentky SR Zuzany Čaputovej ako výzvu na zjednotenie rozdelenej spoločnosti v boji s pandémiou.

“Vnímal som to ako morálny apel, aby politický diktát a tlak moci pri prijímaní opatrení nahradila dobrovoľnosť a zodpovednosť každého jedného človeka za svoj život, ako aj život svojich blízkych,” uviedol líder Hlasu-SD a expremiér Peter Pellegrini.

SNS: Prezidentka je plne zodpovedná za stav v spoločnosti

Prezidentka Zuzana Čaputová je plne zodpovedná za stav v spoločnosti. Mimoparlamentná SNS to uviedla v reakcii na novoročný príhovor prezidentky. Strana ho považuje za plný slabosti a neschopnosti reprezentovať záujmy Slovenska.

"Prejav prezidentky bol len konštatovaním bez jasného postoja hlavy štátu a takýto prejav nemôže byť nádejou na zmenu, ktorú občania v roku 2022 očakávajú," uviedla SNS pre TASR.

Strana tvrdí, že nádejou Slovenska by boli predčasné parlamentné voľby. Pod petíciu za referendum o skrátení volebného obdobia sa podpísalo takmer 600.000 ľudí. "Prezidentka ignorovala ich vôľu a dnes nevyužíva svoje zákonné kompetencie," tvrdia národniari.

Zostalo vám jedlo zo sviatkov? Nezúfajte, dajú sa s ním robiť divy!
Neviete čo so zvyškami jedla? Stačí trošku fantázie a rodina si oblíže prsty. Všetko naokolo už istú dobu zdražieva a rok 2022 sa bude určite niesť v duchu uťahovania si opaskov. Nehovoríme, že inokedy je plytvanie jedlom v poriadku, ale počas... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.