Richard Takáč: OĽaNO zlikvidovalo aj potravinárstvo
28 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Podľa Richarda Takáča zo strany Smer - SD zhasla nádej na potravinovú sebestačnosť Slovenska. Svoje tvrdenie zdôvodnil na svojom profile na sociálnej sieti.

„Pre neschopnosť súčasnej vlády, pre nezáujem bývalého aj súčasného vedenia agrorezortu rapídne stúpajú ceny potravín. Sen o potravinovej sebestačnosti sa nám vzďaľuje.

Ministri Mičovský ani Vlčan spoločne s vládou neboli schopní pomôcť našim slovenským potravinárom a pôdohospodárom. Žiadna covidová pomoc, žiadne dotácie na protipandemické opatrenia. Nič." Píše na sociálnej sieti. 

Minister financií opäť ženie ľudí do radov. Ohrozí ich zdravie!
Exminister financií za stranu Smer - SD Ladislav Kamenický sa vyjadril na svojom facebookovom profile k Matovičovej prémii za očkovanie seniorov. Zvýraznil ho slovami: Matovičových 300/200 eur za zaočkovanie dopadne asi podobne ako očkovacia... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Zbytočne verili

Keď Európska únia ponúkla Plán obnovy a odolnosti a s ním miliardové formy pomoci, slovenskí potravinári a pôdohospodári verili, že je to ich jedinečná šanca. Verili v zvýšenie potravinovej sebestačnosti, zvýšenie konkurencieschopnosti. Verili Mičovského slovám, že z plánu obnovy pre nich vybojuje jednu miliardu eur. Mali nádej, že po pandemickej katastrofe, ktorá mnohých položila na kolená, sa opäť pozviechajú.

Matovičova pomsta

"Plán obnovy bol pre agrorezort veľkým fiaskom. V pláne obnovy svieti pri kolonke pôdohospodárstvo a potravinárstvo jedna veľká nula. Lebo minister Mičovský, ktorého nominovalo vládne Oľano, si dovolil kritizovať Matoviča za z plagiátorstva. Stačilo vysloviť nevinnú kritiku a rezort pôdohospodárstva si to odniesol ako odplatu. Poľnohospodári a potravinári sú v štrajkovej pohotovosti a nik sa tomu ani nečuduje. Najhoršie je, že sa tomu už ani nikto nevenuje.“ Píše v závere Takáč.

Politiku robí minister financií a premiér je len komentátorom, zhodnotil politickú situáciu v roku 2021 politilóg
Eduard Heger je len komentátorom toho, ako by chcel, aby to bolo. Hodnotí politickú situáciu na Slovensku v roku 2021 pre pre HNtelevíziu politológ Jozef Lenč. Za rok sa zmenil premiér, minister zdravotníctva a preskupili sa sily v parlamente. A... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.