Nemecký Inštitút R. Kocha potvrdil prvú obeť Omikronu. Británia má vyše 100 000 pozitívnych testov za 24 hodín (VIDEO)
28 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Pokým 7-dňová incidencia v Nemecku klesla z 289 na 280,3, Inštitút Roberta Kocha (RKI) potvrdil prvé úmrtie na Omikron v Nemecku. Obeť bola údajne vo veku medzi 60 až 79 rokov. Ďalšie podrobnosti nie sú známe, informuje de.euronews.com.

Podľa údajov nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) bolo v Nemecku 3 189 ľudí pozitívne testovaných na variant Sars-CoV2 Omikron. Vedci však predpokladajú, že počet nenahlásených prípadov môže byť oveľa vyšší. Jedným z dôvodov je, že len malá časť pozitívnych vzoriek v Nemecku sa testuje na varianty ako Delta a Omikron. Vedci oznámili, že Omikron zistili aj v odpadovej vode v Mníchove.

Británia: vyše 100 000 pozitívnych testov za jeden deň

Podľa RKI je v súčasnosti najviac známych prípadov Omikronu v Severnom Porýní-Vestfálsku, nasleduje Bavorsko a Hamburg. Najčastejšie sa vyskytuje vo vekovej skupine 15-34 rokov. Pomerne veľa prípadov je aj medzi ľuďmi vo veku 35 až 59 rokov.

Počet infekcií v krajinách, kde sa už preukázalo, že Omikron je dominantným variantom, exponenciálne narastá. Británia oznámila 106 000 pozitívnych testov v priebehu 24 hodín.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vo Francúzsku, kde podľa sekvenčných údajov začiatkom decembra predstavoval počet nakazených 97 percent, je teraz počet nových infekcií viac ako 84 000.

Rastú obavy. Dôvodom je nákazlivejší Omikron

Inštitút Roberta Kocha teraz ohlásil 44 927 nových prípadov koronavirusu. Predtým to bolo ešte 56 677 infekcií. Počet hlásených infekcií klesá už približne tri týždne. Odborníci sa však obávajú, že sa tento trend čoskoro obráti. Dôvodom je oveľa nákazlivejší variant Omikron.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Skutočný celkový počet chorých je pravdepodobne oveľa vyšší, pretože mnoho infekcií sa nezistí.

Smrť po infikovaní koronavírusom

Počet ľudí, ktorí zomreli na potvrdenú infekciu vírusom Sars-CoV-2 alebo v súvislosti s ňou, stúpol na 109 747, pričom 425 ľudí zomrelo na koronavírus v priebehu 24 hodín. Sedem dní prední bolo 522 obetí, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Začal sa hon na neočkovaných: Zdravotníci, ktorí sa nedali zaočkovať, sú na nástenke
Zrejme nestačí, že neočkovaní ľudia sú vylúčení zo spoločenského života. Povinné očkovanie pre všetkých, „uzamknutie“ takmer všetkého pre neočkovaných, žiadne vodičské skúšky pre neočkovaných - to všetko stále nestačí. Hon na neočkovaných je v... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.