Je minimálna mzda 2 200 eur mesačne reálna aj na Slovensku? Europoslankyňa vám to vysvetlí
28 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Chceli by ste mať minimálnu mzdu ako Luxemburčania? Tí totiž nemôžu dostať menej ako 2 200 eur mesačne. Povedzme si pravdu, komu z nás by sa to nepáčilo? Otázka minimálnej mzdy sa opäť dostala na pretras do Európskeho parlamentu. 

Mnohí majú problém s terajšou minimálnou mzdou vyžiť

Pandémia podľa EP ukázala, že približne 7 z 10 pracovníkov s minimálnou mzdou v Európskej únii má problém z nej vyžiť. Kým niektorí europoslanci volajú po jednotnej minimálnej mzde, Komisia odkazuje, že je to vzhľadom k ekonomickým rozdielom členských krajín nereálne, píše portál noviny.sk.

Europoslanci chcú, aby sa počas budúceho roka začala povinne zavádzať jednotná minimálna mzda. “Nastaviť nejaký spoločný rámec toho, čo je dôstojná mzda pre ľudí,” vysvetlil europoslanec Michal Šimečka.

Celkom 21 z 27 členských krajín už v súčasnosti má zavedený inštitút minimálnej mzdy. Vo zvyšných krajinách sa tak bude musieť zaviesť.

Slovensko má najdrahšie svine v histórii! A rozkrádanie podľa opozičnej strany pokračuje....
Keď sú svine pri správnom válove! Takto ohodnotil vzniknutú situáciu na ministerstve pôdohospodárstva opozičný poslanec. Za šesť svíň podpora 27 000 eur! Na Slovensku tak máme najdrahšie svine v histórii! Portál polnoinfo.sk informoval, že... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Nie je to také jednoduché

Novú európsku legislatívu pripravuje sociálny výbor európskeho parlamentu, ktorému predsedá slovenská europoslankyňa. “Treba si ale uvedomiť, že ono to nenaplní očakávania niektorých ľudí, ktorí si myslia, že v momente ako to bude schválené, tak začnú zarábať ako Luxemburčania,” upozornila europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Legislatíva dáva iba vzorec výpočtu, ktorý sa odvíja od priemernej mzdy, spotrebiteľského koša, či aj toho aké základné potraviny si ľudia môžu dovoliť nakúpiť. 

“Pri rýchlom zvýšení a na vysokú úroveň dokáže mať kontraproduktívne účinky, tí nízkokvalifikovaní ľudia nemajú legálnu pracovnú príležitosť,” konštatoval europoslanec Eugen Jurzyca.

Tvrdá kritika europoslankyne: Jej výpočet nepodarkov vládnej koalície je až neuveriteľne dlhý!
Namiesto jednoznačných opatrení produkujú nekončiaci sa chaos! Eurposlankyňu Moniku Beňovú očividne stále rozčuľuje postup vlády pri zvládaní pandémie, píše portál topky.sk. Nekompetentnosť vlády Podľa Moniky Beňovej žijeme aktuálne veľmi smutnú... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Rozdiely sú príliš veľké

Europarlament nechce krajinám určovať minimálnu sumu, ktorú musia ľudia zarábať. Za tie isté peniaze by sa v členských krajinách žilo veľmi rozdielne. 

Pre Slovákov máme teda zlú správu. “Čo to spôsobí so slovenskou minimálnou mzdou, ktorú my už dnes máme? Tam bude len veľmi minimálny posun. Pretože my už dnes spĺňame väčšinu tých kritérií, ktoré sú zakotvené aj v tejto legislatíve," uzavrela Nicholsonová. 

Opozičný poslanec sa pýta: O povinnom očkovaní rozhoduje jediný človek! Ako je to možné?
Bábka v rukách politikov, či jediný úradnik, ktorý rozhoduje o povinnom očkovaní? Túto otázku položil vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec. Vyzýva zároveň k činnosti hnutie Sme rodina. "Sme rodina tvrdí, že nepodporí povinné... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.