Slovensko má najdrahšie svine v histórii! A rozkrádanie podľa opozičnej strany pokračuje....
28 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Keď sú svine pri správnom válove! Takto ohodnotil vzniknutú situáciu na ministerstve pôdohospodárstva opozičný poslanec. Za šesť svíň podpora 27 000 eur! Na Slovensku tak máme najdrahšie svine v histórii!

Portál polnoinfo.sk informoval, že Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR pod vedením ministra OĽANO Samuela Vlčana a štátneho tajomníka Milana Kyseľa vyplatil firme Rimanec, s. r. o., v ktorej pôsobil až do júna 2021 ako konateľ práve Milan Kyseľ, rekordných 4500 eur na ošípanú.

Niečo tu smrdí, ale svine to nie sú

Podľa opozičnej mimoparlametnej strany Hlas-SD ide tak o najdrahšie svine v histórii krajiny. Fakty ukazujú, že na celej veci niečo smrdí a svine to nie sú.

Starosta obce Dvory nad Žitavou a hlasák Branislav Becík vo svojom statuse na sociálnej sieti v reakci hneď dáva zopár dobrých odporučení: "Chcete byť úspešný poľnohospodár? Chcete pre slovenský národ produkovať zdravé potraviny? Nerobte to! Netrápte sa so špeciálnou rastlinou výrobou, netrápte sa ani so špeciálnou živočíšnou výrobou, úplne by vám postačilo byť "riťolízačom" Matoviča a spol."

Absolútne rozkrádanie našej krajiny pokračuje podľa Becíka veselo aj ďalej! "Dôkazom toho, ako Matovičovsko-Hegerovská vláda permanentne ryžuje na tejto krajine a ako krásne oklamali voličov pri voľbách ľúbivými akože protikorupčnými slovami - je "ťah" súčasného štátneho tajomníka na ministerstve pôdohospodárstva za stranu OĽANO Milana Kiseľa!"

V agrorezorte sa dotácie pre "našich" z OĽaNO vždy nájdu
Nový čas informuje o ďalšej kauze OĽaNO. Ministerstvo pôdohospodárstva vo vedení s kandidátom z tohto hnutia čelí vážnemu obvineniu. Vyplatili rodinnej firme štátneho tajomníka tisíce eur za ošípané. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Najvyšší kontrolný úrad by mal začať konať!

Hlas–SD preto vyzýva orgány činné v trestnom konaní aj Najvyšší kontrolný úrad, aby v tejto veci začali okamžite konať. Podozrenie zo zneužívania štátnych podpôr v čase pandémie priamo najvyšším vedením ministerstva pôdohospodárstva vládneho hnutia OĽANO, je extrémne závažná vec. Informovala o tom hovorkyňa Hlasu Patrícia Medveď Macíková. 

Zároveň sa podľa Hlasu ukáže, či polícia a špeciálna prokuratúra konajú nezávisle od politickej garnitúry, alebo sú len jej bábkami. "Ak vyšetrovanie ukáže, že v kauze najdrahších svíň v histórii mal spolurozhodovaciu právomoc dokonca priamo štátny tajomník OĽANO Milan Kyseľ, trest by mal byť explicitný," dodal Róbert Puci, nezaradený poslanec parlamentu zo strany Hlas-SD.

"Necelé dva roky vlády OĽANO sa zapíšu do histórie ako vôbec najkorupčnejšie obdobie v histórii Slovenska. Avšak to, že za vlády OĽANO zaknihuje Slovensko aj najdrahšie svine v histórii, prekračuje aj najčernejšie očakávania," uzavrel Puci. 

Tvrdá kritika europoslankyne: Jej výpočet nepodarkov vládnej koalície je až neuveriteľne dlhý!
Namiesto jednoznačných opatrení produkujú nekončiaci sa chaos! Eurposlankyňu Moniku Beňovú očividne stále rozčuľuje postup vlády pri zvládaní pandémie, píše portál topky.sk. Nekompetentnosť vlády Podľa Moniky Beňovej žijeme aktuálne veľmi smutnú... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.