Brusel: Obrovský protest proti lockdownu (VIDEO)
27 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V Bruseli vyšli do ulíc tisíce ľudí, aby vyjadrili svoju nespokojnosť s novými koronovými opatreniami vlády, píše idnes.cz.

Nové opatrenia zavreli kiná, divadlá a iné zariadenia poskytujúce kultúrne programy pod holým nebom. Vláda sa tak snaží spomaliť šírenie variantu koronavírusu Omikron.

Podľa údajov polície prišlo na protest napriek nepriaznivému počasiu približne 5 000 ľudí. Organizátori však hovoria o 10 000 demonštrantoch.

„Nepochopiteľné! Nespravodlivé!" - bolo napísané na transparentoch mnohých účastníkov. „Kultúra, to je nevyhnutnosť, bez kultúry nie je budúcnosť!" – zneli ďalšie nápisy.

Súčasťou protestu boli umelecké vystúpenia a prejavy ľudí známych v kultúrnom svete. Organizátori chceli, aby podujatie bolo pokojné, a požiadali účastníkov, aby mali rúška a dodržiavali odporúčané odstupy.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Odkedy vláda oznámila svoj zámer zatvoriť sály, v ktorých sa konajú kultúrne programy, nabrali protesty na intenzite. Belgicko síce zažíva štvrtú vlnu epidémie, ale absolútne čísla už tri týždne klesajú.

„Podkopávanie“ duševného zdravia

S rozhodnutím vlády nesúhlasia ani niektorí zdravotníci. Poukazujú na to, že prísnosť uplatňovaná v oblasti kultúry nezodpovedá pravidlám v iných oblastiach, napríklad kaviarne a reštaurácie zostávajú za určitých podmienok otvorené. Navyše kiná a divadlá prispievajú k „duševnému zdraviu" ľudí, ktorí sú už vyčerpaní dvojročnou pandémiou.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Niektoré mestá, napríklad Brusel, Namur a Liege, ponechali divadlá a kiná otvorené, a zákaz nerešpektovali. Podobný protest ako v Bruseli sa konal aj v Liege.

V Belgicku, ktoré má 11 miliónov obyvateľov, COVID potvrdili od začiatku pandémie už u viac ako 2 miliónov ľudí. Koronavírus si vyžiadal vyše 28 000 obetí. Plne zaočkovaných je 76 percent populácie, dodáva idnes.cz.

(Medzititulok red. HD.)

Začal sa hon na neočkovaných: Zdravotníci, ktorí sa nedali zaočkovať, sú na nástenke
Zrejme nestačí, že neočkovaní ľudia sú vylúčení zo spoločenského života. Povinné očkovanie pre všetkých, „uzamknutie“ takmer všetkého pre neočkovaných, žiadne vodičské skúšky pre neočkovaných - to všetko stále nestačí. Hon na neočkovaných je v... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.