Turisti rušia pobyty v Španielsku. V krajine explodujú počty nakazených (VIDEO)
26 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Katalánsko v noci stíchne. Platí tam nový zákaz vychádzania, informuje de.euronews.com.

V čase od 1.00 do 6.00 hodiny môžu ľudia opustiť svoje domovy len zo závažného dôvodu. Toto pravidlo platí pre obce s viac ako 10 000 obyvateľmi a 7-dňovou incidenciou viac ako 250.

Kluby sú opäť zatvorené, reštaurácie môžu obsadiť len polovicu miest, ktoré sú k dispozícii. Ako povedal istý majiteľ baru v Katalánsku, ktorý sa obáva o svoju budúcnosť: „Je to veľmi ťažké. Kvôli týmto opatreniam turisti totiž rušia svoje plánované pobyty,“ a neskrýva obavy z nepríjemných dôsledkov a ďalšieho zhoršovania situácie. Najhoršie to bude koncom roka a začiatkom nového roka.

Otvorený list nemeckých lekárov proti povinnému očkovaniu a za ukončenie politiky paniky
„Darček“ pre nového nemeckého kancelára. 380 lekárov sa podpísalo pod otvorený list Olafovi Scholzovi a poslancom Bundestagu. Vyslovili sa v ňom za slobodu v očkovaní a ukončenie politiky paniky, ktorá sa riadi lobistickými záujmami. Informujú o... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

7-dňová incidencia v Španielsku na úrovni 564

Katalánsko je veľkou výnimkou v zákaze vychádzania. Ostatné španielske regióny nemajú také drastické obmedzenia. V krajine však opäť začal dramaticky rásť počet infikovaných koronavírusom.

Sedemdňová incidencia predstavuje 564 prípadov, čo je dvakrát viac ako v Nemecku. Vďaka 80-percentnej zaočkovanosti je však situácia v španielskych nemocniciach zatiaľ menej dramatická než v Nemecku.

WHO: „Booster“ pandémiu skôr predlžuje, než by ju ukončoval. Nie je vstupenkou „na slobodu“ (VIDEO)
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že posilňovacie očkovanie pandémiu skôr predlžuje, ako ukončuje. Uviedla, že „boostrové“ kampane nie sú vstupenkou na „slobodu“, píše de.euronews.com. „Boostrové kampane pravdepodobne pandémiu skôr... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti leží 1 515 pacientov s COVIDom. Regionálne rozdiely sú v tomto smere veľké. Zatiaľ čo v Extremadure sú obsadené len asi dve percentá lôžok intenzívnej starostlivosti, v Katalánsku to je 32 percent, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulok red. HD.)

Francúzsko: Rekordných 91 608 infikovaných koronavírusom za 1 deň. Takmer 120 000 v Británii (VIDEÁ)
Francúzsko oznámilo najvyšší počet nových denných infekcií koronavírusom – až 91 608 prípadov. Viac ako 3 200 ľudí je na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Omikron je rozšírený najmä v regióne hlavného mesta Ile-de-France, kde tvorí viac ako 40... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.