Napriek zime: Utečenecká trasa cez Alpy do Francúzska – „Nenechajte nikoho zomrieť v horách!“ (VIDEO)
26 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Ľudia z Afganistanu, Iránu, Maroka a ďalších krajín sa pokúšajú dostať cez Alpy z Talianska do Francúzska. Neodrádza ich ani zima, ani francúzska pohraničná polícia, ktorá sa snaží zabezpečiť, aby migranti zostali v Taliansku, píše de.euronews.com.

O tých utečencov, ktorým sa podarí dostať cez hranice, sa starajú dobrovoľníci vo francúzskom Briancone. Po hodinách brodenia sa snehom sa mnohí chcú len zohriať. Aymen Jarnane, mladý Maročan, je jedným z nich: „Boli sme úplne premrznutí, necítili sme si prsty, vôbec nič, bolo nám veľmi zima. Dokonca sme dúfali, že nás chytí polícia a odvezie na policajnú stanicu, aby sme už nemuseli mrznúť."

„Nenechajte nikoho zomrieť v horách!"

Parquerette Forestová je jednou z dobrovoľníkov, ktorí sa snažia postarať  o to, aby sa utečenci bezpečne dostali do údolia. Sleduje ich ďalekohľadom: „Prečo to robíme? Námorníci nikoho nenechajú bez pomoci na mori a ľudia z hôr nikoho nenechajú zomrieť v horách. Utečenci, ktorí chcú prekročiť hranice, často majú problémy a nepoznajú hory, a tak sa vystavujú nebezpečenstvu bez toho, aby o tom vedeli."

V USA nasadzujú v nemocniciach Národnú gardu! ... chýba zdravotnícky personál. Odmieta totiž povinné očkovanie
Personálna kríza vo verejnom zdravotníctve - štáty USA nasadzujú Národnú gardu. Zdravotnícky personál odmieta očkovanie, píše epochtimes.de. Povinné očkovanie spôsobuje krízu v zdravotníctve Nemocnice v niektorých štátoch v USA húfne navštevujú... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Pomocníci v Briancone však zápasia s problémom. Miestna humanitárna organizácia neuspela na súde s pokusom prinútiť úrady, aby otvorili útulok pre migrantov, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulok red. HD.)

NATO kontra Rusko: Síce pochopili, ale stále majú „ALE"
Severoatlantická aliancia chce na budúci rok čo najskôr začať dialóg s Moskvou. Vyhlásil to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, informuje portál ceskenoviny.cz. Ako reagovať na požiadavky Moskvy? Šéf NATO Jens Stoltenberg chce zvolať... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.